Dirigent František Hlaváček oslavil jubileum

12. února 2011, kultura, přečteno: 3769×

Pan František Hlaváček, umělecký vedoucí Dechové hudby Blansko, oslavil nedávno 80 let. K tomuto jubileu mu ve čtvrtek 10. února poblahopřál starosta města Blanska Lubomír Toufar.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Na návštěvě u pana starosty se František Hlaváček rozpovídal o svých začátcích ve Svitávce, Zlíně, úspěších v Boskovicích i nezdařeném přestupu do Kolína a působení u amatérské dechové hudby v Mladé Boleslavi.

Bývalý ředitel LŠU Boskovice František Hlaváček přišel do Blanska jako umělecký vedoucí v roce 2004. S orchestrem pracoval do roku 2005 a dovedl jej na solidní úroveň. Pak skončil ze zdravotních důvodů, ale s kapelou zůstal nadále jako hráč.

František Hlaváček (vlevo) se starostou města Blanska Lubomírem Toufarem
František Hlaváček (vlevo) se starostou města Blanska Lubomírem Toufarem.

Po dalším přechodném období byl po dohodě s Městem Blansko kapelníkem zvolen Arnošt Hlaváček a uměleckým vedoucím se stal Petr Halamka, bývalý ředitel a zakladatel mládežnického orchestru Letovice. Ten vedl soubor do své náhlé smrti 4. března 2009, která pro orchestr znamenala bolestnou lidskou i uměleckou ztrátu. V současnosti orchestr opět kvalifikovaně vede pan František Hlaváček.

Dechová hudba Blansko na webu.