Dvě medaile z MČR pro BeF Home Blansko

7. dubna 2011, sport, přečteno: 4034×

V sobotu 2. dubna vyráželi judisté Bef Home Blansko na Mistrovství ČR juniorů a juniorek s vědomím, že každý ze závodníků může bojovat o medaili.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Jako první se do soutěže zapojila Nela Tihelková. Po přechodu z dorostu (kde v minulém roce republiku vyhrála) do juniorské kategorie bylo jasné, že pro ni zápasy budou mnohem náročnější. Projevilo se to právě v utkání o postup do finále, ve kterém Nela dlouho vedla, ale těsně před koncem na chvilku polevila v koncentraci a nechala se od soupeřky hodit. Tím se odsoudila k utkání o třetí místo, které však s přehledem vyhrála a získala první medaili.

Pak nastoupil Leoš Daněk. Ten si bohužel nedokázal prosadit svůj úchop a v základním čase on ani jeho soupeř nestihli zvítězit. Muselo tedy přijít na řadu prodloužení, ve kterém už Leošovi docházely síly a ze žíněnky odešel poražen. Tím se rozplynuly jeho sny o medaili, na kterou bude muset čekat až do příštího roku.

judo Leoš Daněk v akci

Další závodnice Jana Veselá po předchozích zápasech, ve kterých dělala drobné chyby, nastoupila do souboje o třetí místo naprosto uvolněně a během chvilky se ujala vedení. Poté se však její soupeřce podařilo nasadit držení, ze kterého Jana neutekla a bronzová medaile jí o vlásek unikla.

Posledním zástupcem blanenského klubu byl Radek Dobiáš, u kterého kvůli viróze ani nebylo jisté, jesli bude startovat. Na žíněnce si však počínal velmi suverénně a ve snad nejobsazenější kategorii do 81 kilogramů s přehledem dokráčel až do finále. Tam už ale nestačil na zkušenějšího závodníka, který však na rozdíl od Radka letos v juniorech končí. Stříbrná medaile je nejen výborný výsledek pro letošek, ale také příslib do budoucnosti.

judisté

„Všichni naši závodníci budou juniory ještě příští rok, věřím tedy že medailovou sbírku ještě rozšíříme,“ vidí vyhlídky na příští rok optimisticky trenér Miroslav Klíma.

Pokud budete mít chuť podpořit mladé judistické naděje, přijďte je povzbudit v sobotu 9. 4. na již 13. ročník Velikonočního turnaje. Ten se koná v hale ASK Blansko od 11.00 hodin. Vstup je zdarma.