Blanenští jachtaři zahájili sezonu

14. května 2011, sport, přečteno: 3930×

Začátek měsíce května přinesl hned čtveřici závodů.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

V Jedovnicích to byl ve dnech 30.4.–1.5. tradiční „Memoriál H. Švédy“. Startovalo zde 14 lodí ve dvou lodních třídách. V LT Evropa zvítězil Marek Směšný z Prostějova. 2. místo obsadil M. Kubík z TJ ČKD Blansko a 3. místo Jakub Rozsypal z Olomouce. Třídu Optimist ovládli členové Jachetního oddílu TJ ČKD Blansko – 1. Martin Šebek, 2. Libor Vrzal, 3. Marek Samec.

jachtaři v Jedovnicích

O týden později se opět v Jedovnicích konal závod „Pohár Jedovnic“. Na startu se sešlo 22 lodí třídy Optimist. Zde nejlepší domácí závodník Martin Šebek z JO ČKD Blansko skončil na 16. místě a Libor Vrzal na 18. místě.

Ve stejném termínu se konal na Brněnské přehradě závod třídy Vaurien pod názvem „To je celá, to je půl“. Startovalo 10 lodí, z toho z JO ČKD Blansko dva závodníci. Lenka Prokopová v posádce s T. Karasem obsadili 2. místo a Michal Kubík s Marcelou Chyťovou pak třetí místo. Zvítězili bratři Baranovi z Liptovského Mikuláše.

jachtaři v Jedovnicích

Poslední závod se jel na Novomlýnských nádržích a pořádal ho Jachtklub Dyje Břeclav pod názvem „Pálavská regata“. Za JO ČKD Blansko startovaly dvě závodnice. Martina Švancarová, která nakonec skončila na 22. místě, ale jako 2. dorostenka. A Elen Vrzalová s umístěním na 33. místě, jako 4. dorostenka. Ve třídě Evropa, kde závodily, startovalo 44 lodí a zvítězil Marek Směšný z Prostějova.

Bohumír Vrzal