Historický jarmark propršel, diváci ale přišli

30. května 2011, kultura, přečteno: 4705×

Od rána se do parku trousili spíše jednotlivci, více lidí přišlo až na odpolední program. I když počasí nepřálo, program zůstal až na výjimky a drobné úpravy zachován a držel se předem stanoveného harmonogramu. Fotografie v článku.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Děti si tak mohly užít pod deštníkem rybářský ráj u jezírka, vystoupení Kaštánků či vojáků na velké louce nebo v suchu divadelní představení v zámku, protože ta byla z nádvoří přesunuta do audiovizuálního sálu. Program v interiéru muzea i na zastřešeném pódiu na louce ale dopoledne sledovaly jen malé hloučky diváků.

Více lidí přišlo až na odpolední hlavní program, kdy se dokonce počasí na chvilku umoudřilo a déšť polevil. Show kaskadérské skupiny Štvanci tak už byla v obležení diváků. „Ukázali jsme všechno, co jsme měli připravené. Jen na podmáčeném povrchu v mnohem pomalejším tempu,“ oddechl si po vystoupení průvodce historií Jiří Kučera, že se nikdo nezranil.

Nespokojení s návštěvností byli také prodejci. Nebylo moc komu nabízet zboží. Po obědě tak začali z areálu postupně mizet. Musíme tedy poděkovat všem, kteří přijeli a zůstali až do večera.

Nejvíce se počasí asi podepsalo na nočním historickém průvodu Blanskem. Kostýmovaných postav bylo letos mnohem méně než obvykle. „Nemohli jsme kvůli dešti použít šaty, které jsme měli vypůjčené na muzejní noc. Nestihli bychom je do středy, kdy je musíme vrátit, vyčistit,“ vysvětlila ředitelka muzea Eva Nečasová. Strach měla také o vypůjčené paruky.

Jarmark završil ohňostroj odpálený z rotundy blanenského zámku.

jarmark – rybáři

jarmark – houpačky

jarmark –

jarmark – prodejci

jarmark – fotbálek

jarmark – divadlo pro děti

jarmark – kat

jarmark – malování na obličej

jarmark – Klasa ochutnávka

jarmark – sokolník

jarmark – Pavel Vítek

jarmark – štvanci

jarmark – štvanci

jarmark – štvanci

jarmark – štvanci

jarmark – štvanci

jarmark – Majda

jarmark – ohněstrůjce

jarmark – průvod

jarmark – průvod

jarmark – ohňostroj

jarmark – ohňostroj