Týden knihoven v Městské knihovně Blansko

27. září 2011, kultura, přečteno: 3321×

Již popatnácté vyhlásil Svaz knihovníků a informačních pracovníků (SKIP) tradiční akci Týden knihoven, která proběhne po celé republice ve dnech 3.–9. října 2011. Letošní motto zní: 15. kraj České republiky – kraj knihoven.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Týden knihoven 2011 logo

Zapojí se do ní české knihovny všech velikostí a typů od nejmenších vesnických až po ústřední univerzitní a odborné knihovny. Stranou nezůstane ani Městská knihovna Blansko.

V centru zájmu blanenské knihovny jsou především uživatelé, chceme však přivítat i ostatní veřejnost. Myslíme na všechny a pro každého se snažíme připravit zajímavý program.

Celoroční projekty „Nebojte se počítače“; „Blanenská univerzita (nejen) pro seniory“„Štětec, křída, pastelka“ se rozběhly již s předstihem v průběhu září.

Pro mateřské, základní, střední školy a veřejnost je celoročně připravena bohatá nabídka vzdělávacích programů, např.: Máme rádi pohádky, Co je to ilustrace a kdo je ilustrátor, Nejstarší literatura o Blansku, Blanensko a významné osobnosti, Vánoce a Velikonoce v lidových tradicích a jiné.

V samotném Týdnu knihoven Městská knihovna Blansko za účasti představitelů města Blanska 7. října 2011 slavnostně zahájí III. ročník salonu blanenských fotografů.

S návrhem ideálního volebního systému pro Českou republiku seznámí 14. října 2011 všechny zájemce na své přednášce Aleš Blaha, student Katedry politologie Univerzity Palackého v Olomouci. Záštitu nad touto akcí převzal 1. místostarosta města Blanska Ing. Jiří Crha.

Staré knihy o Blansku, dokumenty a pohlednice představí v pátek 21. října 2011 knihovník Pavel Svoboda na přednášce Blansko historické.

Koncem října proběhne již tradiční pořad z cyklu hudebního oddělení Městské knihovny Blansko Cesty za poznáním.

V týdnu od 3. do 9. října 2011 provedeme registraci nového čtenáře blanenské knihovny zdarma.

Pavel Svoboda