I letos může světýlko z dalekého Betléma rozsvítit Vánoce v každé rodině

18. prosince 2011, kultura, přečteno: 2951×

Plamínek z Betléma na svátečním stole se v uplynulých letech stal tradicí pro více než tisícovku blanenských občanů. Každý rok uprostřed předvánoční nákupní horečky a shonu se zastavují ve vestibulu radnice, aby si odtud odnesli do svého domova Betlémské světlo.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Betlémské světlo – logo

I letos budou blanenští Skauti tento plamínek rozdávat. Každý, kdo si 23. nebo 24. prosince pro světýlko přijde, může nasát vánoční atmosféru na již tradičně bohatém programu. Nebudou chybět blanenské pěvecké sbory ani vytrubovaní z balkónu radnice. Návštěvníci mohou také udělat dobrý skutek příspěvkem na Adopci na dálku, neboť díky sbírce v rámci Betlémského světla platí blanenští občané každý rok výuku dvou adoptovaných dětí.

DOPROVODNÝ PROGRAM 23.12.2011

15:00 h • Perličky – pěvecký sbor blanenského gymnázia
16:00 h • Martini Band – Zpívání Jezulátku
16:30 h • Křesťané města – Vánoční poděkování
18:00 h • Vánoční vytrubování z balkonu blanenské radnice
19:00 h • Šnek a spol. – Poklona Jezulátku
20:00 h • Josef Kolář – Pepíno – Vánoční nálada s klarinetem

Letošní rok se navíc návštěvníci i kolemjdoucí mohou těšit na pravou vánoční zelňačku, kterou budou Skauti rozdávat pro zahřátí po celou dobu Betlémského světla na náměstí Svobody.

Světlo, které se každoročně zapálí v Betlémě a pak putuje do všech domácností napříč Evropou, se tak opět dostane i k nám. Mít doma tento symbol Vánoc a nenechat ho zhasnout po dlouhé cestě, znamená stát se součástí nekonečného řetězu domovů propojených symbolem naděje a duchovního poselství vánočních svátků.

Skautská střediska Světla a Srdce na dlani