Skokanský můstek v krytém bazénu opět slouží plavcům

7. března 2013, sport, přečteno: 5468×

Začátkem roku 2013 se dočkal rekonstrukce zchátralý skokanský můstek v krytých lázních. Pro nevyhovující stav nebyl již delší dobu používán. Dnes jej opět mohou plavci využívat. Jak probíhala oprava, nám přiblížil místostarosta města Blanska Jiří Crha.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Jak dlouho byl můstek uzavřený?

Bylo to několik let, myslím, že čtyři roky.

Co všechno se muselo udělat, aby byl opět použitelný?

Musela se opravit opadávající mozaika, udělat nové betonové nátěry a penetrační nátěry, vyměnit zábradlí, udělat nové podlahy, nášlapy a schody. Nová je konstrukce nižšího 3metrového skokanského můstku. Dnes je skokanská věž ve stavu, kdy je bezpečná a plavci ji mohou využívat.

místostarosta Jiří Crha v rozhovoru pro Blanenskou televizi
Místostarosta Jiří Crha hovoří o novém skokanském můstku pro Blanenskou televizi.

Kolik oprava skokanského můstku stála?

Byl opraven za 311 tis. Kč. To číslo se zdá vysoké, ale práce nebyly tak jednoduché, protože je to otázka statiky a také bezpečnosti. Jsem rád, že se konečně našly finanční prostředky na jeho rekonstrukci, protože před dvěma lety jsme rekonstruovali část lázní – opravu dna a novou vzduchotechniku – to byla akce za více jak 6 mil. Kč. Zbýval můstek, který byl mimo provoz z důvodu bezpečnosti.

Jsou na obzoru další nutné investice do budovy krytého bazénu?

Největším problémem zůstává staré posuvné dno. Loni bylo opraveno, ale nejedná se o definitivní vyřešení problému. Největší položkou do budoucna, rozpočet s ní zatím nepočítá, bude právě výměna tohoto posuvného dna.

Za rozhovor poděkoval

Stanislav Mrázek