Přijďte si změřit síly s vodními záchranáři na Blanenskou dvěstěpadesátku!

21. února 2015, sport, přečteno: 2312×

Téměř každý ví, jak významné pro naše město je slovní spojení: voda, plavat, pomoci, zachránit. Ne každému je však známo, že se v Blansku pravidelně v únoru pořádají závody vodních záchranářů zvané Blanenská dvěstěpadesátka. Letos proběhne již 19. ročník této výjimečné akce, novinkou je kromě štafet také možný start v kategorii OPEN pro zájemce z řad veřejnosti.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Článek měl omezenou platnost.
Informace v něm uvedené nemusí být již aktuální.

Závod ve sdružené záchranářské disciplíně je složen z nejrůznějších plaveckých dovedností a technik, které by měl plavčík samozřejmě zvládnout v co nejkratším čase: hod záchrannou pomůckou, plavání v mokrém oděvu, s ploutvemi, s břemenem – to vše v 250 metrech.

Blanenská 250ka
Ilustrační foto. Foto: archiv VZS

Kromě poměření sil jednotlivců (není podmínkou být členem VZS, proto máme také kategorii OPEN), jsou pro letošní, již 19. ročník, novinkou štafety. Pokud tedy vytrvale ,,brázdíte“ bazény na kondičním plavání a chcete zkusit něco nového, nebo se jen přijít podívat a povzbudit, jste 28. února 2015 vítáni.

Podrobnosti závodu najdete na internetových stránkách www.vzs-blansko.cz.O tom, co vodní záchranná služba obnáší a jak se záchranáři udržují v kondici si můžete přečíst  v jednom z našich předchozích článků.

Tereza Dostálová
VZS