Pohádkové království šneka Krasíka spustilo geocachingovou hru

20. května 2015, cestovní ruch, přečteno: 2455×

Součástí projektu Pohádkového království šneka Krasíka realizovaného Místní akční skupinou Moravský kras, do něhož je zapojeno i Město Blansko, je také lokální geocachingová hra. Testovacím provozem prošla hra loňského roku a pro velký zájem veřejnosti se k ní vracíme i letos.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Článek měl omezenou platnost.
Informace v něm uvedené nemusí být již aktuální.

Princip hry je stejný jako u oblíbeného geocachingu: na území Moravského krasu je skryto deset schránek, jejichž souřadnice a další nápovědy pro nalezení jsou umístěny na stránkách krasik.cz (popřípadě krasko.info). Kromě GPS souřadnic jsou k dispozici veršované nápovědy a fotografie, vzrušení z lovu si tak mohou dopřát i ti, kteří nevlastní přístroj GPS.

Na rozdíl od běžného geocachingu je hra rozšířena o možnost výhry – každá ze schránek obsahuje 1/10 tajenky, přičemž úspěšní hledači, kteří tajenku zkompletují a zašlou na příslušnou e-mailovou adresu, budou v říjnu, po ukončení hry, zařazeni do slosování o ceny.

Součástí hry je letos akce „Hledá se Krasík“ – mezi schránkami Krasu putuje obdoba „trackable“ předmětu známého z geocachingu, malá figurka šneka Krasíka, přičemž úkolem hráčů je pomoci Krasíkovi dostat se co nejrychleji do další schránky. Chceme tak motivovat k zapojení do geocachingu zejména rodiny s menšími dětmi, pro které je nalezení Krasíka bezpochyby zážitkem.

Novinkou letošních prázdnin, kterou Místní akční skupina právě připravuje s termínem zahájení 1. června 2015, jsou mj. Krasíkovy výlety, sada 7 tipů na výlety a zážitky v Moravském krasu obsahující aktivní prvek, ať už v podobě rukodělné činnosti, sportovního výkonu nebo luštění tajenky. Jedním z těchto výletů bude i putování za tajemstvím blanenských litinových soch.