Geocaching nebo výtvarná soutěž. Novinky v Pohádkovém království šneka Krasíka

17. dubna 2016, cestovní ruch, přečteno: 2443×

Pohádkové království šneka Krasíka v Moravském krasu, na němž se město Blansko také podílí, připravilo pro letošní turistickou sezonu několik nových aktivit pro celou rodinu. Jednou z nich je vyhlášení výtvarné soutěže pro děti, do třetí sezony pak vstoupila geocachingová hra, do které se rádi zapojují i dospělí.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Loni na podzim vyšla díky úsilí MAS Moravský kras nová kniha Krasíkových dobrodružství pod názvem Neuvěřitelné příhody šneka Krasíka. Jde o sbírku pohádek na motivy pověstí z měst a obcí Moravského krasu, volně zpracovaných pro nejmenší čtenáře do devíti let. Nejde však jen o samotnou knihu, ta je jen jednou součástí rozsáhlého projektu Pohádkového království šneka Krasíka, které zahrnuje další aktivity.

Geocachingová soutěž

Neméně důležitou je i orientační hra založená na principech geocachingu. Hlavním motivem letošní hry je hledání víly Tanculky, kouzelné postavy, která v nové knize o příhodách šneka Krasíka hraje klíčovou roli. Jejím cílem není jen poskytnout dětem i dospělým příjemnou zábavu v krásné přírodě, ale také je přivést na zajímavá místa Moravského krasu.

Tomu, kdo shromáždí všechny indicie, víla prozradí tajné zaklínadlo, které pak zašle organizátorům hry skrze formulář na stránkách www.krasik.cz. K zaklínadlu je třeba připojit své jméno (či jména), aby mu mohl být na e-mail obratem zaslán speciální diplom. Ten slouží i jako potvrzení zařazení do závěrečného slosování.

Obrázek na téma Pohádkové království šneka Krasíka v Moravském krasu

Inspirací těm, kdo rádi malují, mohou být jak Krasíkovy pohádkové příběhy, tak jeho vlastní zážitky při putování po Krasíkových stopách. Autoři těch nejlepších obrázků získají titul „Pohádkový dvorní malíř“ a obdrží malou odměnu.

Hodnocení a ocenění nejzdařilejších obrázků v rámci výtvarné soutěže probíhá samostatně, podmínkou je zaslání obrázku s uvedením jména, příjmení a kontaktu na adresu:

MAS Moravský kras
Pohádkové království
679 13, Sloup 221

Vyhlášení vítězů geocachingové i výtvarné soutěže proběhne v sobotu 24. září (uzávěrka obou soutěží je 20.09.2016).

red