K Měsíci věží a rozhleden se připojuje i blanenský kostel sv. Martina

26. září 2016, cestovní ruch, přečteno: 2253×

Měsíc rozhleden trvá od 28. září do 28. října 2016, tedy v době mezi významnými výročími, kdy počasí a příroda stále lákají k výletům za poznáním. S akcí je již tradičně spojena cestovatelská soutěž, do které se zapojují i věže a rozhledny také v našem regionu. Přímo v Blansku je to věž kostela sv. Martina.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Článek měl omezenou platnost.
Informace v něm uvedené nemusí být již aktuální.

Každý turista, který si zakoupí pohlednici se čtyřmi rozhlednami a na tuto pohlednici sesbírá otisk pamětního razítka z každé rozhledny, která je do projektu zapojena, bude zařazen do slosování o horské kolo a další hodnotné ceny. Orazítkované pohlednice můžete nejpozději do 31.12.2016 s uvedením vlastní adresy odevzdat v Informační kanceláři Blanka v Blansku. Pohlednice z Blanenska lze zakoupit v informačních centrech v Blansku a v Boskovicích, v kostele sv. Martina v Blansku a na rozhledně Veselice-Podvrší. 

Razítka na pohlednice obdržíte na následujících místech:

  • Blansko – kostel sv. Martina
  • Boskovice – informační centrum
  • Veselice – rozhledna
  • Adamov – kostel sv. Barbory

V letošním roce je možné u příležitosti Měsíce věží a rozhleden zakoupit kromě pohlednic také výroční turistické známky a nově také absolventské vizitky. Oboje budou v prodeji v průběhu daného měsíce v Informační kanceláři Blanka a přímo v kostele sv. Martina v Blansku.

Vyhlídka ve věži kostela sv. Martina zahájí Měsíc věží a rozhleden mimořádnými prohlídkami zdarma na státní svátek ve středu 28. září 2016. V době od 9:00 do 17:00 hod můžete vystoupat do kostelní věže za vyhlídkou na město, bude zde však otevřena také věžní kavárnička s projekcí o kostele sv. Martina.

Webové stránky soutěže najdete na adrese www.pohadkovekralovstvi.cz.
Zdroj: www.blanensko.cz.

red