Sešel se rekordní počet lidí, kteří dosáhli na vavříny. Společně zahájili turistickou sezonu
2. dubna 2017, cestovní ruch, přečteno: 2050×
V neděli 2. dubna na Zahájení turistické sezony v destinaci Moravský kras a okolí se v Pivovaru Černá Hora sešly stovky lidí, kteří „dosáhli na vavříny“. Na tradiční turisticko-recesistickou akci vyrazily turistické pochody z Blanska a z Boskovic.
Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.
Turisté nezklamali a novou turistickou sezonu 2017 přivítali v Černé Hoře opět v hojném počtu. S diplomem, trofejí, či pouze bobkovým listem dorazilo na nádvoří pivovaru osm set dvacet registrovaných návštěvníků a jednačtyřicet psů.
Počasí letos pořadatelům opravdu přálo, v záchytných stáncích u vstupu do pivovaru tak měli co dělat, aby postupně odbavili stovky nadšenců, kteří přišli ustavit nový český rekord za dohledu komisaře z agentury Dobrý den z Pelhřimova, a to rekord v počtu lidí na jednom místě, kteří „dosáhli na vavříny“.
Z Blanska ráno vyrazily do Černé Hory na tři stovky zaregistrovaných turistů, z Boskovic pak dalších sto dvacet. Řada lidí ale přijela přímo do pivovaru na kole nebo autem, aniž by se někde registrovali. Vyčleněný prostor tak začal velmi rychle praskat ve švech.
Turistická sezona byla nakonec tradičně zahájena zakrojením turistického salámu. Toho se ujali představitelé měst Blanska a Boskovic společně se zástupcem Pivovaru Černá Hora.
Odměněni pak byli autoři nejzajímavějších nápadů, jak jen lze „dosáhnout na vavříny“. První cenu si odnesla majitelka diplomu za „1. místo v pití piva na čas“, radovat se mohla, jak jinak než ze soudku černohorského piva. Porotce ale zaujala i „bobková víla“, vítěz šachového turnaje na Kubě nebo třínohý pes Tlapka.
Fotografie: J. Franchi
red
Další články v kategorii „cestovní ruch“
2. ledna 2021
Značka podtrhuje naše spojení s regionem, kde žijeme, říká farmář Jan Sedlák
17. prosince 2020
Vánoční dárky můžete pořídit také v informační kanceláři Blanka
22. listopadu 2020
Krmivo pro zvířata máme z luk v Moravském krasu, říká farmářka
7. listopadu 2020
Vítání svatého Martina v Blansku je certifikovaným zážitkem z Moravského krasu
25. října 2020
V Otinovsi zpracovávají mléko z Moravského krasu, sýr Niva se tam vyrábí od roku 1963
11. října 2020
Jedovnický kapr dorůstá na přirozené stravě, výlov Olšovce se plánuje na začátek listopadu
10. října 2020
Tip na výlet: Srdcem Moravského krasu, ze Skalního mlýna k Macoše a Punkevním jeskyním
29. září 2020
Svatební koláče ve Sloupu pečou podle sto let starého receptu
27. září 2020
Tip na výlet: Nedaleko Obory objevíte pískovcové sochy a oceníte výhled z rozhledny
18. září 2020
Včelaření se u Henkových dědí z otce na syna. Jejich med nese označení Moravský kras regionální produkt