Závod na horských kolech Blanenský golem se letos pojede už posedmnácté

10. srpna 2018, sport, přečteno: 2058×

Cyklistický maraton se letos uskuteční 8. září. Kromě tradičních tratí HOBBY a OPEN v délce 36 km a 61 km je připravena i jízda zručnosti pro malé jezdce na speciálních cyklistických překážkách.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

„Letošní ročník je zařazen do seriálu závodů Brněnský pohár MTB 2018. Všichni účastníci, přihlášení do kategorií hodnocených do poháru, získají patřičný počet bodů do celkového hodnocení,“ vysvětluje Radek Šinkora, pořadatel závodu.

Registrace byla spuštěna začátkem července. Uzávěrka elektronických přihlášek do závodu je 4. září 2018 ve 24:00 hodin. Poté je možné se přihlásit pouze písemně, a to až do ukončení prezentace přímo v den závodu.

„Trasa závodu je ustálená, navíc celoročně značená, takže si ji každý může vyzkoušet kdykoli v průběhu roku. Vede převážně po lesních a polních cestách, a není nikterak náročná. Zvládnou ji jak trénovaní borci, tak rekreační sportovci i sváteční jezdci,“ upřesňuje Šinkora.

Pořadatelé nezapomněli ani na nejmenší cyklisty. Pro děti proto připravili jízdu zručnosti na speciálních překážkách. Prezence dětí proběhne od 10:00 do 11:15 h, trénink na překážkách bude možný do 11:15 h, začátek závodu je pak na programu v 11:30 hod. Do šesti let se děti vydají na 50m trať systémem hromadného startu.

Naopak na malé cyklisty starší šesti let čekají intervalové starty s tím, že pořadatel bude měřit čas projetí všech překážek. Nezvládnutí překážky bude znamenat časovou penalizace deseti sekund.

Start hlavního závodu je v 11:00 h pro obě tratě a všechny kategorie v prostoru ASK.

Startovní čísla všech závodníků budou po slavnostním vyhlášení výsledků závodu v 15:15 h slosována v tombole o věcné ceny. Hlavní výhrou je MTB kolo.

blanensky-golem-2017-92391-0_550.jpg
Krátce před startem loňského ročníku. Foto: S. Mrázek

Pořadatelem je Triatlon – Ski klub ASK Blansko a Klub biatlonu Blansko.

Bližší informace k závodu najdete na www.mtbgolem.cz nebo na facebooku.

red