FK Blansko se snaží získat pro sport co nejvíce dětí

14. září 2018, sport, přečteno: 2240×

Celkem sto padesát prvňáčků ze čtyř blanenských základních škol přivítal na umělce na Mlýnské ulici ve středu 12. září Fotbalový klub FK Blansko ve spolupráci s Fotbalovou asociací ČR a krajským fotbalovým svazem. Cílem akce byl jak nábor budoucích mladých fotbalistů, tak i myšlenka získat děti pro jakýkoli sport.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Tato akce se pod záštitou Fotbalové asociace České republiky (dále jen FAČR) ve fotbalovém prostředí neobjevuje poprvé. Díky ní se zaregistrují do členství FAČR tisíce nových členů, mladých fotbalistů i fotbalistek.

Připojil se k ní i Fotbalový klub FK Blansko, který oslovil všechny základní školy v Blansku. Ty si v rámci svého pobytu ve školní družině prošly šest stanovišť, na kterých si mohly vyzkoušet, jak vypadají běžné fotbalové tréninky.

„Speciální pomůcky jsme přizpůsobili věku dětí. Připraven pro ně byl slalom, střelba na bránu nebo shazování kuželek tenisovým míčkem, procvičit si mohly i stabilitu a obratnost,“ vysvětluje trenér mládeže a hlavní organizátor akce Libor Klimeš.

„Máme zjištěno, že po náborové akci se pravidelně navyšuje počet dětí, které by rády nastoupily do fotbalové přípravky. Jsme ale omezeni počtem trenérů, snažíme se je proto pro práci s mládeží maximálně motivovat,“ uvedl předseda FK Blansko Jiří Crha. Ten také připomněl, že jim všem společně jde především o to, aby děti získali pro jakýkoli sport, bez ohledu na to, zda to bude právě fotbal.

Fotbalový klub FK Blansko může být na své mladé svěřence právem pyšný. Velmi dobrých výsledků dosahují všechny mládežnické kategorie, dorostenci hrají nejvyšší ligu. Chlapci i děvčata, kteří by se k nim rádi přidali, zde mají dveře otevřené. Do fotbalové přípravky se aktuálně přijímají děti narozené v roce 2012 nebo starší.

nabor-fotbalistu-21717-0_550.jpg

nabor-fotbalistu-37194-0_550.jpg

nabor-fotbalistu-75232-0_550.jpg

nabor-fotbalistu-74837-0_550.jpg
Možné budoucí odchovance klubu FK Blansko přišel podpořit i předseda klubu Jiří Crha. Veškeré jejich snažení bylo na závěr odměněno medailemi, diplomy a sladkostmi. Fotografie: S. Mrázek

red