FK Blansko získalo střelce Ordoše: Chci dávat góly a pomáhat mladíkům

7. února 2019, sport, přečteno: 2052×

Začátkem února se v mrazivém podvečeru objevila na odklizené umělé trávě na stadionu na sportovním ostrově známá tvář. Na první trénink v dresu týmu FK Blansko, který s parádním skóre 53:6 a plným počtem bodů vévodí po podzimu divizní tabulce, totiž dorazil bývalý prvoligový útočník Michal Ordoš. Zkušený harcovník, který má na kontě 220 startů v 1. lize, přišel z druholigového Znojma, a přestupem tak oslavil 36. narozeniny.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Před tréninkem si podali ruku s předsedou klubu a starostou Blanska Jiřím Crhou. „Michal je fotbalista, který soupeřům nasázel 58 ligových gólů, přičemž v sezóně 2009/2010 v dresu Sigmy Olomouc se dokonce s 12 góly stal nejlepším střelcem ligy. Druhou posilou je Daniel Přerovský přicházející z třetiligového Vyškova,“ uvedl Crha a popřál oběma fotbalistům mnoho úspěchů.

V červené klubové barvě oděný Michal Ordoš pak v krátkém rozhovoru odpověděl na několik otázek.

Kdy se domluvil přestup ze Znojma do Blanska?

Ve Znojmě jsem se domluvil ke konci ledna, kdy jsme byli v kontaktu s panem Mertou. Ta jednání byla velmi seriózní, takže jsem tady.

S jakými ambicemi přicházíte do Blanska jako někdejší král ligových kanonýrů?

Když vidím, jaké mají teď výsledky, tak to nechci pokazit, protože všechno vyhráli a neztratili ani bod. Ten tým je dobře poskládaný. Já můžu nabídnout to, že se budu snažit dávat góly a chci pomoct mladším spoluhráčům.

Co říkáte na další posilu Dana Přerovského, který hrával za Zbrojovku?

Myslím si, že je to pro tým a pro konkurenci v něm jenom dobře a čím víc dobrých hráčů přijde, tím to bude ještě lepší.

Už jste se stihl pozdravit a seznámit se spoluhráči v kabině?

Samozřejmě jsem se stihl se všema pozdravit, teď mě čeká první trénink, tak to seznamování ještě bude pokračovat. Ale pár kluků znám, takže v tom žádný problém nebude, ale překvapilo mě, že ta kabina je hodně mladá.

Jiří Crha Michal Ordoš

Ondřej Požár
tiskový mluvčí MěÚ Blansko

 

   vložil: Ondřej Požár, tiskový mluvčí / sekretariát starosty