Letní promítání na Poduklí slavilo úspěch

9. září 2019, kultura, přečteno: 1420×

Blanenské kino se v letošním roce rozhodlo uspořádat na prostranství po bývalém hotelu Dukla letní promítání. Každý páteční večer se tak na Poduklí sešlo více než 200 návštěvníků, kteří si mohli vychutnat české filmy.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

„Rozhodli jsme se využít rekonstrukce kina a zpříjemnit kulturní život v Blansku letním promítáním,“ řekl ředitel KSMB Pavel Langr. Jím složený program slavil na Poduklí úspěch. „Dá se říct, že nejúspěšnějším filmem byly Ženy v běhu, neboť se zejména při druhém promítání přišlo podívat odhadem více než tři stovky lidí,“ doplnil Langr.

Program sestavený z celkem osmi filmů se rozprostřel mezi devět prázdninových neděl. Dvakrát se představil film Ženy v běhu a jedno představení bylo zrušeno z důvodu nepříznivých povětrnostních podmínek. „Občas to byla loterie, zda do toho jít, či ne. Naštěstí jsme představení rušili jen jednou,“ těšilo dlouholetého ředitele kina.

Průměrná návštěvnost promítání činila odhadem 250 diváků, což předčilo očekávání všech aktérů. „Loni jsme udělali pokusně pět promítání a setkalo se to s úspěchem. Letos jsme využili skutečnosti, že je stálé kino v rekonstrukci a promítali každý pátek,“ objasňoval Langr. „Příští rok rádi navážeme na ten letošní, ve kterém jsme objevili několik věcí, které nás, zejména technicky, limitují. Bohužel to občas objevili i diváci. Po vychytání všech problémů se velice rádi posuneme k opravdovému letnímu kinu,“ vysvětloval Pavel Langr některé technické nedostatky.

Foto: studio Audiovisual

red

 

   vložil: Kryštof Severa, redaktor