Knihovna čtenářům nabízí prázdninový program

10. července 2020, kultura, přečteno: 1267×

Děkujeme našim čtenářům za dosavadní přízeň a přejeme všem příjemné prázdniny a poklidnou dovolenou. Během prázdnin máme otevřeno, tak neváhejte a přijďte si pro nějakou knihu. A kdo ještě naším čtenářem nejste, přijďte také. Průkazku vyřídíme na místě a k půjčení toho máme dost.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Letní čtenářské bingo

Kde všude se dá číst? Zahrajte si s námi bingo a spojte pět neobvyklých míst, na která jste si vzali knihu. Ponořte se do příběhu jako do vody, posviťte si na zloduchy, vyšplhejte si pro překvapivá odhalení a nechejte ubíhající stránky šumět jako listí stromů.

Hrací kartu letního čtenářského binga si můžete vyzvednout u svých knihovníků nebo stáhnout zde. Čeká na vás 24 různých míst a čtenářských zážitků a jedno pole ponechané na vaší fantazii. Vydáte se na cestu vodorovně, svisle, po úhlopříčce, nebo dokonce splníte všechny výzvy? A vyfotíte se u toho pro nás? Bližší informace hledejte na našem webu a Facebooku. Užijte si báječné čtenářské léto.

Také letos knihovna v aquaparku zavedla samoobslužný stojan se čtivem. FOTO archiv knihovny

Letní čítárna v akvaparku

I letos budeme mít v blanenském akvaparku náš samoobslužný stojan s časopisy, rodokapsy a červenou knihovnou pro takové to letní odpočinkové počteníčko. Těšit se můžete na nepřeberné množství časopisů od lifestylových, přes cestopisné až po návody a tipy na vaření a útulný domov. Nezapomeneme ani na děti a jejich oblíbený Čtyřlístek, Sluníčko apod.

Knihu domů

Je vám 65+, jste náš čtenář a máte nějaké pohybové nebo jiné zdravotní omezení? Nebo víte o někom takovém? Stále je tu možnost nechat si donést knihy domů.

Vybrat si můžete maximálně 3 knihy, případně 5 časopisů. Objednávku knih můžete uskutečnit buď telefonicky od pondělí do pátku v čase od 8:00 do 14:00 hod. na telefonním čísle 777 836 463, nebo na emailu informace@mk.blansko.cz, případně kdykoliv přes formulář dostupný z našeho webu nebo z www.pomahameblansku.cz. Donáška knih je poskytována zdarma a je dostupná čtenářům s dodací adresou ve městě Blansku (netýká se přilehlých městských částí).

Odlož knihu

Stále můžete využívat i službu ODLOŽ KNIHU – objednat si knihy prostřednictvím Vašeho čtenářského konta v online katalogu. Rozhodli jsme se prodloužit poskytování této jinak placené služby po celé prázdniny ZDARMA. Knihy je možné si objednat i telefonicky nebo e-mailem. Pro dospělé oddělení na 777 836 463 a informace@mk.blansko.cz. Dětské oddělení můžete kontaktovat na 777 485 565 nebo detske@mk.blansko.cz. Maximálně si takto můžete objednat 5 knih. Jakmile budou knihy připraveny, budete vyzváni knihovníkem (systémem) k vyzvednutí.

PRÁZDNINOVÁ OTEVÍRACÍ DOBA KNIHOVNY DO 31. 8. 2020:
Po                         8 – 12 hod                             13 – 18 hod
Út                                                 zavřeno
St                          8 – 12 hod                             13 – 15 hod
Čt                          8 – 12 hod                             13 – 15 hod
Pá                         8 – 12 hod                             13 – 18 hod
Knihovna bude zcela uzavřena od 27. července do 9. srpna.

Lukáš Dlapa

 

   vložil: Michal Záboj, redaktor / tiskové oddělení