Nejmladší blanenští atleti si vybojovali postup do finále. Bodovali ale i ti starší

3. července 2020, sport, přečteno: 2453×

Družstvo přípravek ve druhém kole v Boskovicích ve čtvrtek 25. června obhajovalo první místo z Kuřimi. Malí atleti ASK Blansko se rvali až do poslední disciplíny, po které o pouhé tři body skončili na druhém místě. V konečném pořadí soutěže patří družstvu dělené první místo právě za Boskovicemi. Tímto historickým výsledkem si nejmenší atleti a atletky zajistili postup do finále, které se uskuteční v září ve Slavkově.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Víkend patřil žactvu, které se zúčastnilo jak mistrovství Jihomoravského kraje jednotlivců v Břeclavi, tak mistrovství Moravy a Slezska ve vícebojích v Třinci. Na obou akcích ukázala atletika ASK Blansko, že patří ke špičce tohoto sportu.

Nejmenší atleti a atletky si zajistili postup do finále, které se uskuteční v září ve Slavkově. FOTO archiv klubu

Z Břeclavi si oddíl odváží celkem devět cenných kovů. Titulem mistryně kraje se může chlubit Dominika Bezdíčková, a to z překážek na 100 metrů a 200 metrů a Kateřina Konečná v hodu diskem. I ostatní holky podaly vynikající výkony, když patřily ve svých disciplínách k nejlepším.

Z Břeclavi si oddíl odváží celkem devět cenných kovů.FOTO archiv klubu

Z Třince si oddíl odváží titul mistryně Moravy a Slezska. Získala ho Veronika Jakusidisová, která žákovské víceboje ovládla. V sobotu 4. července se do atletických soutěží zapojí naši dospělí, které čeká první kolo družstev druhé ligy ve Vyškově.

Titul mistryně Moravy a Slezska získala Veronika Jakusidisová. FOTO archiv klubu

V pátek 26. června byl završen projekt Atletika pro rodinu, který pořádal atletický oddíl ASK Blansko s Českým atletickým svazem pro rodiny z tohoto oddílu. Konal se závěrečný závod a vyhodnocení projektu. Zúčastnilo se 15 rodinných dvojic.

V pátek 26. června vyvrcholil projektu Atletika pro rodinu. FOTO archiv klubu

Atletika ASK Blansko

 

   vložil: Michal Záboj, redaktor / tiskové oddělení