Logo KSMB se změnilo. Nahradí jej "Kultura Blansko"

23. srpna 2020, kultura, přečteno: 2950×

Kulturní středisko města Blanska mění svou vizuální tvář. Nově bude akce pro veřejnost představovat pod značkou „Kultura Blansko“. K novému logu se přidá také změněný design plakátů. KSMB jej začíná používat na sklonku prázdnin. Chystá i další novinky. Vstupenky na akce je nově možné objednávat online přes síť Ticketportal.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

„Nový vizuál je současnější než původní logo, věříme, že bude lépe rozpoznatelný a výraznější, má modernější tvář a je podle našeho názoru využitelnější při propagaci akcí v online i offline podobě. Díky výrazné a jednoduché značce Kultura Blansko bude hned rozpoznatelné, že akce spadá pod KSMB, i pokud jsme pouze spolupořadatelem,“ věří dramaturg KSMB Jan Mach.

ksmb-nova-znacka-75625-4432_800.jpg

Čtyřslovné logo doplněné zkratkou KSMB nyní Kulturní středisko města Blanska nahrazuje novou značkou „Kultura Blansko“ . Autorem loga je blanenský grafik působící pod značkou SELF

Značka se čtyřslovným názvem organizace je podle zástupců KSMB velice obtížně použitelná. Název navíc neodpovídá tomu, jak KSMB funguje.

Základní černobílé logo lze alternativně využít také v barevném provedení.

„Nejsme už dávno střediskem v tom pravém slova smyslu, lidé u nás nenajdou vše pod jednou střechou tak jako třeba ve zdravotním nebo nákupním středisku. Kulturní středisko města Blanska samo o sobě provozuje kino, galerii i Dělnický dům, spolupracuje s celou řadou subjektů a pořádá a spolupořádá akce na řadě míst po celém městě. Mnoho akcí podporujeme alespoň materiálově, například Bambifest, farmářské trhy atp. Chceme, aby to bylo vidět,“ vysvětluje Jan Mach.  

Dramaturg KSMB Jan Mach představuje novou značku, novinek je více, například on-line nákup vstupenek na představení. Změny doznají do konce roku také webové stránky KSMB.

Jako první přejde na novou značku facebookový profil KSMB, i ten se nově bude jmenovat Kultura Blansko. Nové logo už se představuje také na webových stránkách KSMB.

Alternativní barevné provedení rozšiřuje možnosti užití nové značky.

Vizuální proměnu časem doplní i nové webové stránky. Sloužit budou také jako přehledný kalendář všech akcí, které kulturní středisko pořádá nebo se na nich nějakým způsobem podílí (technicky, finančně, pořadatelsky apod.). „Nový web by měl být především přehledný a to nejen při prohlížení na počítači, ale také na mobilním telefonu. Kulturu Blansko chceme také časem přivést na Instagram,“ dodává dramaturg KSMB.

Vstupenky lze koupit online přes síť Ticketportal  

Úplnou novinkou je možnost zakoupit si vstupenky na akce pořádané KSMB přímo online, zájemci si je mohou také pouze zarezervovat a poté vyzvednout ve kterékoliv prodejně sítě Ticketportal.

„Vstupenky na představení pořádaná Kulturním střediskem města Blanska lze nově zakoupit na www.ticketportal.cz on-line z domova ihned ve chvíli zpřístupnění akce v přehledu portálu. Zájemci nemusejí nikde stát frontu, vše je díky tomu dostupnější také pro obyvatele místních částí nebo mimoblanenské,“ doplňuje Jan Mach.

Zachovaný ale zůstává také prodej přes informační kancelář Blanka, využít lze i kombinaci online rezervace a klasického prodeje. Zájemci si mohou vstupenky on-line pouze zamluvit, v Blanenské informační kanceláři Blanka si je pak ve stanovené lhůtě mohou vyzvednout a zaplatit.

 O tom, které kulturní akce se po nucené koronavirové přestávce podaří připravit na léto, jsme psali před prázdninami například tady, o plánech KSMB na letošní podzim jsme informovali například zde.

 

   vložil: Pavla Komárková, vedoucí oddělení / tiskové oddělení