Konec léta zastihl atlety a atletky z ASK Blansko v nebývalé formě

20. září 2020, sport, přečteno: 2459×

Hned čtyři medaile z největšího klání atletů do 15 let na kontinentu – Evropských dětských atletických her, šest medailí z mistrovství Moravy a Slezska a další úspěchy si připsali blanenští atleti v závěru prázdnin. Další závody ještě mají před sebou.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Vše odstartovalo posledním kolem druhé ligy družstev mužů a žen 23. srpna ve Znojmě, kde se naši dospělí kolem kapitánky Martiny Hlaváčkové utkali s atlety z Moravy a Vysočiny. Ženy skončily na krásném šestém místě a muži na jedenáctém.

V Brně se 25. srpna konalo akademické mistrovství České republiky, kde ve trojskoku získala Martina Hlaváčková vynikající čtvrté místo. V neděli 30. srpna se v Uherském Hradišti konalo mistrovství Moravy a Slezska, kde naše žákyně předvedly medailové žně. Získaly šest medailí, a to díky Veronice Jakusidisové, Dominice Bezdíčkové, Kateřině Konečné a štafetě na 4x60 metrů.

Blanenské atletky v Uherském Hradišti získaly šest medailí. FOTO archiv klubu

Největší atletický svátek pro mládež do 15 let každý rok hostí Brno. Evropské dětské atletické hry jsou největší akcí tohoto druhu na kontinentu a blanenská atletika má na nich každý rok své zástupce. Jednou z největších hvězd letošních her byla Veronika Jakusidisová, která ovládla tři disciplíny. Na pódium ji doprovodila v přípravkách Kateřina Rybová, která při své premiéře skončila druhá na 60 metrů.

Atletky si v Olomouci zajistily postup. FOTO archiv klubu

V neděli 13. září se konalo v Olomouci pro klub důležité semifinále družstev žákyň o postup na mistrovství Moravy a Slezska. Děvčata ukázala sílu tohoto družstva, když skončila na čtvrtém postupovém místě a zanechala za sebou všechny brněnské oddíly. Výsledek je o to cennější, že je družstvo složeno jen z atletek ASK Blansko.

Na závodech ve Znojmě ženy skončily na šestém místě a muži na jedenáctém. FOTO archiv klubu

V tomto období se zástupci klubu zúčastnili i dalších závodů, jako byla Okresní běžecká ligy, Čokoládová tretra nebo Blanenská desítka. Sami jsme také v roli organizátora uspořádali základní kolo Čokoládové tretry.

Jen o jednu příčku unikl blanenským atletům postup do finálových klání v Krajském poháru družstev mladšího žactva. Do konce září blanenské atlety čeká krajské finále družstev přípravek ve Slavkově, mistrovství České republiky žáků a žákyň v Třinci a mistrovství Moravy a Slezska družstev žákyň v Břeclavi.

Martin Bezdíček

 

   vložil: Michal Záboj, redaktor / tiskové oddělení