Na kuželkářském mistrovství republiky bude mít Blansko trojnásobné zastoupení

3. září 2020, sport, přečteno: 1772×

Poslední srpnová sobota byl den, kdy se dočkali amatérští kuželkáři kvalifikačních turnajů pro postup do finále Mistrovství ČR. Tato soutěž se měla konat již v květnu letošního roku, ale vzhledem k situaci byla přesunuta až na konec prázdnin. Mistrovství České republiky neregistrovaných kuželkářů je soutěžní akcí rozsáhlé komunity amatérských kuželkářů celé České republiky, jejichž soutěže jsou řízeny pod hlavičkou České kuželkářské asociace.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Na celkem čtyřech místech se v tento den utkalo nejlepších 61 čtyřčlenných družstev o celkem 24 postupových míst do dvoudenního finálového turnaje, který se letos bude konat v září v Hořicích. Na kuželně v Rýmařově se kvalifikace nejlépe vydařila týmu A JE TO Blansko (loňský vítěz okresní ligy), který náhozem 1106 kuželek zvítězil a ve složení Iva Stejskalová, Kamila Veselá, Zdenek Brtníček, Jan Šmerda a Michal Souček postoupil do finále. Další dva blanenské celky Postup (výkon  1071) a ProResale (výkon 1066) si svůj postup vybojovaly na kuželně v Luhačovicích.

Účast ve finále si vybojoval také tým A JE TO Blansko. FOTO archiv týmu

V září tak ve finále mezi nejlepšími 24 celky z celé ČR bude mít blanenský amatérský kuželkářský sport trojnásobné zastoupení. Což potvrzuje dlouhodobou popularitu tohoto malého sportu v Blansku a okolí. Doufejme, že se jim podaří zopakovat nejméně takové výsledky, jaké dosáhli v kvalifikacích a dosáhnou na medaili, kterou získalo blanenské družstvo naposledy pře 14 lety.

Michal Souček

 

   vložil: Michal Záboj, redaktor / tiskové oddělení