Z Jihlavy si fotbalisté Blanska přivezli tři body

23. listopadu 2020, sport, přečteno: 1168×

Osmé kolo Fortuna: Národní ligy zavedlo Blansko na hřiště exprvoligové Jihlavy. Na Vysočině blanenští sehráli vyrovnanou partii, ve které navíc proměňovali své šance, a tak nakonec po brankách Žáka, Sukupa a dvou zásazích Kanii odvezli do Moravského krasu tři body za výhru 4:1.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Blansko nemělo ideální vstup do zápasu. Hned po šesti minutách se dostal do brejku Lacko, který postupoval sám na Halousku, ale blanenský gólman si připsal výborný zákrok a svůj tým podržel. Ve 32. minutě se příznivci Blanska dočkali. Filip Žák si narazil míč s Harisem Harbou a přesnou ranou k tyči poslal svůj tým do vedení. O osm minut později bylo v táboře Blanenských ještě veseleji. Žák posunul míč na osu hřiště, kde se do něj opřel Ondřej Sukup, jehož parádní rána skončila v pravé šibenici – 0:2. Poločas i tak ovládlo Blansko poměrem 2:0.

Na začátku druhé půle mohla Jihlava rychle snížit, ale Luis Arroyo se ani nadvakrát prosadit nedokázal. Místo toho znovu udeřilo Blansko. Kopičár výborně vybojoval a vyvezl míč na útočnou polovinu, vyslal do levého křídla Harise Harbu, který předložil míč do vápně na Lukáše Kaniu, jenž nekompromisní ránou propálil Číže – 0:3.

Z Jihlavy si fotbalisté Blanska přivezli tři body. Ilustrační foto archiv FK Blansko

Reakce Jihlavy na sebe nenechala dlouho čekat. Nejprve sice Halouska perfektně vychytal Svobodu, ale v 58. minuty již byl na pokus Luise Arroya krátký, neboť po pasu z pravé strany zívala na forvarda Jihlavy prázdná branka – 1:3. O chvíli později to mohlo s Blanskem vypadat ještě hůř, ale Klobása, naštěstí pro Blansko, orazítkoval jen břevno. Na druhé straně Harbu vychytal Číž, i ten byl ale bez šance v 87. minutě. To si na dlouhý výkop Halousky naběhl Lukáš Kania, jenž si v samostatném úniku počínal jako mazák, když přeloboval vyběhnuvšího Číže – 4:1.

„Byl to další těžký a hodně běhavý zápas. Nezačali jsme sice dobře, ale po dvaceti minutách jsme se zklidnili a zpřesnili hru. Podařilo se nám vstřelit dvě branky a dvougólové vedení udržet do konce poločasu. Po změně stran jsme přidali třetí branku a soupeř snížil, čtvrtým gólem jsme ale utkání rozhodli. Mám radost, že jsme to zvládli a získali strašně důležité body. Musím pochválit celý tým, dřeli jsme jeden za druhého,“ komentoval zápas kouč Blanska Machala.

Daniel Kinc

 

   vložil: Michal Záboj, redaktor / tiskové oddělení