Blanenský rodák Lukáš Jalový se vrací do florbalové Livesport Superligy

14. ledna 2021, sport, přečteno: 1360×

Brněnský Hattrick ulovil krátce po novém roce významnou posilu do svých řad. Po letním odchodu se do dresu jihomoravského celku vrací rodák z Blanska a odchovanec Atlasu – Lukáš Jalový.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

„Důvodů pro návrat je samozřejmě více. Liga, ve které hraji, se zatím nerozjela a nevypadá to, že by měla v nejbližší době začít. Další věcí je pak také pracovní vytížení, jelikož jsou ve Švýcarsku nařízení, jaká jsou, tak mi úplně není umožněno pracovat. Nemělo pro mě tak úplně význam zůstávat a domluvil jsem se s Hattrickem na spolupráci do konce sezóny,“ objasnil Lukáš Jalový vzniklou situaci.

Jedna z brněnských opor minulých let se vrací do dresu, ve kterém se podepsala pod největší úspěch Hattricku v jeho historii. „Zatím nedokážu říct, jestli mé působení v dresu Hattricku bude trvat déle než jen do konce sezóny. Rád bych se do Švýcarska vrátil, ale uvidíme, co bude a jak se bude celá situace vyvíjet,“ přiznal Jalový.

Florbalista Lukáš Jalový FOTO M. Kocourek

Ze Švýcarského Jona-Uznachu se Jalový přesunuje do Hattricku už podruhé. Důvody jeho návratů do alpské země jsou jednoznačné. „Ve Švýcarsku jsem měl zařízenou pracovní stáž přes školu. Z pohledu pracovního to bylo úžasné. Horší byla ta florbalová stránka věci, neboť těch zápasů se moc neodehrálo, a když už nám dovolili trénovat, tak jen v omezeném režimu,“ vysvětlil pětadvacetiletý bek.

Blanenský rodák tak může v nejvyšší české soutěžit pomoci Brňanům k vytouženému play-off a také rozšířit své bodové statistiky. „V loňské sezóně získal v Superlize hned 19 bodů za devět branek a deset nahrávek. Oproti minulé sezóně je vidět nějaký posun, ale věřím, že má tým na víc a věřím, že k tomu i pomůžu svým výkonem,“ zakončila krátký rozhovor nová tvář Hattricku.

Kryštof Severa

 

   vložil: Michal Záboj, redaktor / tiskové oddělení