Knihy z blanenské knihovny si čtenáři mohou vyzvednout ve výdejovém boxu

25. února 2021, kultura, přečteno: 1705×

Blanenská městská knihovna zavedla novou službu pro čtenáře. Ti si mohou od pondělí 22. února 2021 vyzvednout objednané knihy, časopisy, CD nebo hry ve výdejovém boxu kdykoliv se jim zachce. Omezení nově nejsou otevírací dobou knihovny

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

„Službu jsme zavedli s ohledem na aktuální epidemiologická opatření a také s ohledem na narůstající potřebu čtenářů efektivně využívat svůj volný čas. Snažíme se vyjít vstříc všem, kteří se nechtějí vázat na otevírací dobu knihovny, anebo chtějí být maximálně bezkontaktní,“ vysvětlil ředitel blanenské knihovny Lukáš Dlapa.

Výdejový boxu se nachází v Rožmitálově ulici vedle prodejny Albert. FOTO archiv knihovny

Pro využití služby Knihu do boxu se stačí přihlásit do čtenářského konta a vybrat si konkrétní knihy nebo hry. Knihovníci pak všechny objednané tituly nachystají a vloží je do výdejového boxu, který se nachází v Rožmitálově ulici, vedle prodejny Albert.

Čtenáři si objednané tituly z boxu sami vyzvednou. FOTO archiv knihovny

Následně dorazí čtenáři notifikační SMS a e-mail s unikátním kódem, pomocí kterého je možné objednávku z boxu vyzvednout. Na vyzvednutí mají čtenáři přibližně 48 hodin. Nejzazší termín pro vyzvednutí je uvedený v textu e-mailu. „Externí box umístěný mimo prostor knihovny je přístupný bez omezení sedm dní v týdnu 24 hodin denně,“ uvedl Dlapa.

Městská knihovna v Blansku funguje od rozvolnění z minulého týdne pomocí výdejního okénka. Po dobu fungování knihovny v tomto režimu je služba knihy do boxu zpoplatněna paušální částkou 30 Kč za uložení objednaných knih. Částka bude přičtena na čtenářovo konto. Za službu čtenář zaplatí i v případě, kdy si objednané knihy z boxu nevyzvedne.

„Důležité je, aby mobilní telefonní číslo a e-mail, na které chodí notifikace o vyzvednutí, byly aktuální. Proto prosíme všechny čtenáře, aby si před objednáním zkontrolovali své osobní údaje v příslušné kolonce po přihlášení do čtenářského konta,“ doplnil ředitel knihovny.

red

 

   vložil: Michal Záboj, redaktor / tiskové oddělení