Atleti mají vlastní sportoviště pro hod diskem a kladivem

10. května 2021, sport, přečteno: 2013×

Nový sektor pro hod diskem a kladivem získali blanenští atleti. Zázemí pro vrhačské disciplíny nově najdou u fotbalového hřiště na Údolní ulici. Vybudování sportoviště se podařilo také díky dotaci z Jihomoravského kraje. Mladí atleti teď mohou navázat na odkaz olympijského vítěze a rodáka z Hořic Ludvíka Daňka.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

„Vybudování sektoru vzešlo z požadavku atletického klubu. Diskařský a kladivářský sektor je totiž jednou z podmínek, aby se v Blansku mohly konat plnohodnotné atletické soutěže a závody,“ vysvětlil jednatel Služeb Blansko, které sportoviště provozují, Zdeněk Grünwald.

Členové atletického klubu zleva: Jan Nečas, Patrik Filka, Bohumil Kazda, Denis Ellinger, Dušan Lát, Lukáš Kuběna, Marek Malits a Richard Kyzlink. FOTO: archiv klubu

Nový sektor blanenští sportovci získali díky investici ve výši 400 tisíc korun. Celkem 300 tisíc korun poskytl jako dotaci Jihomoravský kraj. 

„Máme radost. Sektor pro hod diskem a kladivem se do rodiště Ludvíka Daňka podařilo vrátit po patnácti letech,“ vysvětlil předseda Atletického klubu Ludvíka Daňka Ondřej Ellinger. „Díky novému sektoru máme možnost trénovat všechny atletické disciplíny a také v Blansku pořádat závody všech věkových kategorií,“ dodal.

Sektor pro hod diskem a kladivem se nachází na hřišti na Údolní ulici. FOTO: Michal Záboj

I když sportoviště není přímou součástí atletického stadionu, atletický klub, který se po blanenském olympionikovi pojmenoval, už plánuje jeho další rozšíření. „Ještě v letošním roce bychom vrhačské zázemí chtěli doplnit také o sektor pro vrh koulí tak, aby všechny vrhačské disciplíny byly na jednom místě jak pro závody, tak pro komplexní trénink,“ plánuje Ondřej Ellinger.

„Autorem myšlenky byl člen našeho klubu Jan Nečas, bez jeho podpory a také bez podpory starosty Jiřího Crhy by k realizaci projektu nedošlo. Chtěl bych jim oběma moc poděkovat,“ uvedl předseda klubu.

První zatěžkávací zkouškou prošla klec pro hod diskem a kladivem už o tomto víkendu. Mladí sportovci se zde v sobotu a v neděli sešli na atletickém soustředění. V plánu už ale mají kromě soustředění také další akce. „Závodně pokřtíme sektor v září plánovaným memoriálem Karla Stloukala, o prázdninách si jej pak vyzkouší například také účastníci našich příměstských táborů,“ dodal předseda Atletického klubu Ludvíka Daňka.

Atletický klub sdružuje více než stovku dětí a dalších sportovců. V uplynulých měsících jim trenéři museli kvůli protiepidemickým opatřením zajišťovat tréninky pouze pomocí individuálních plánů. Díky rozvolnění omezení se nyní se svými svěřenci vrací na městská sportoviště. Tréninky se zatím konají v omezeném režimu.

 

   vložil: Pavla Komárková, vedoucí oddělení / tiskové oddělení