Turistická linka Krasobus zahájila provoz. V prodeji jsou i pamětní jízdenky se slevovými kupony

12. června 2021, cestovní ruch, přečteno: 1929×

Sezonní turistická autobusová linka na trase Blansko – Skalní mlýn, nazvaná stylově regionálně Krasobus, umožňuje pohodlné dopravní spojení všem turistům mířícím za zážitky do Moravského krasu. I když autobusy jezdí na Skalní mlýn po celý rok, od června do září se výrazně navyšuje počet spojů, které odjíždějí z hlavního autobusového nádraží.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Linka s oficiálním číslem 226 je součástí sítě Integrovaného dopravního systému Jihomoravského kraje a běžné jednosměrné jízdenky v ceně 10 korun je možné zakoupit u řidiče. Zajímavým turistickým produktem je však pamětní zpáteční jízdenka. Její součástí jsou totiž slevové kupony na vstupné a turistické služby v Blansku a v Moravském krasu.

Jízdenky na Krasobus jsou k zakoupení za 30 korun také v informační kanceláři Blanska. FOTO: Martina Hejčová

Pamětní jízdenky se prodávají od června do září u řidiče a v informačních centrech. „Pamětní jízdenka stojí 30 korun a je vhodným produktem zejména pro ty návštěvníky Blanska a Moravského krasu, kteří zde chtějí strávit několik dnů. Při využití všech slevových kuponů může držitel jízdenky ušetřit významnou částku,“ říká Jana Vintrová z informační kanceláře Blanka.

Krasobus je součástí Integrovaného dopravního systému JMK. FOTO: Martina Hejčová

V letošním roce mohou lidé v rámci pamětní jízdenky Krasobus využít slevy na vstup do Kateřinské jeskyně nebo na jízdné na vláček a lanovku v Moravském krasu. V Blansku se se slevou dostanou do zámku a místního aquaparku. Při předložení kuponu z jízdenky mají zcela zdarma vstup do věže kostela sv. Martina. Slevu na své zboží poskytuje také Vinotéka U Brázdů a uplatnit ji lze i na blanenském bowlingu a v Hotelu Olberg v Olomučanech při půjčení sportovních potřeb včetně vozítek Segway. 

Bližší informace o slevovém systému a jízdní řád linky naleznete na webových stránkách www.krasobus.cz.

Martina Hejčová