Blanenští fotbalisté v lednu zahájí zimní přípravu

29. prosince 2021, sport, přečteno: 899×

Blanenští fotbalisté mají za sebou kompletní podzimní část. Její závěr si samozřejmě obohatili i teambuildingem, včetně tradičního hokeje, který si hráči zahráli na zimním stadionu ve Vyškově. Přípravu na jarní část MSFL zahájí svěřenci Petra Vašíčka v lednu. První přípravný duel pak přijde na řadu 22. ledna, kdy se Blanenští utkají s Bystřicí.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

O týden později se Blansko setká s ligovým soupeřem z Vrchoviny, který na podzim okupuje patnáctou příčku MSFL. V rámci přípravy dojde také na regionální derby. 5. února totiž blanenští fotbalisté narazí na Boskovice, které aktuálně působí v krajském přeboru. Druhým únorovým soupeřem bude další mančaft z MSFL, tentokrát Rosice, kde působí hned dvojice ex-blanenských hráčů, kteří loni zažili působení ve druhé lize – Dan Přerovský a Radek Buchta.

Závěrečné týdny přípravy si tým z brány Moravského krasu zpestří zápas s brněnským Startem, který se pokouší o postup z divizní soutěže a generálku obstará duel s rezervou Olomouce. Ten je v plánu 27. února. Start ligové soutěže je plánován na 6. března, kdy svěřenci trenérského tria Vašíček – Mihola – Piták vyběhnou na vratimovský pažit.

Podobu kádru pro zimní přípravu stanoví až následující týdny. Velké slovo v přestupových otázkách budou mít zejména silné regionální kluby na jihu Moravy, jmenovitě Zbrojovka Brno, Vyškov a Líšeň, kteří působí ve druhé nejvyšší soutěži a určitě budou chtít využít lokálních zdrojů pro posílení. Přesné složení soupisky pro zimní číst přípravy tak bude známo až začátkem ledna.

V jarní části MSFL budou Blanenští navazovat na kvalitní podzim, během kterého potrápili nejednoho favorita a získali dost nečekaných 27 bodů, což je řadí na osmou příčku celé moravskoslezské soutěže.

Kryštof Severa

 

   vložil: Michal Záboj, redaktor / tiskové oddělení