Přehled investičních akcí města v roce 2021. Podívejte se, na co šly miliony z rozpočtu

3. ledna 2022, zprávy z MěÚ, přečteno: 1761×

Zhruba třetinu rozpočtu města směřuje Blansko každoročně na investiční akce. V roce 2021 to bylo asi 170 milionů korun, letos to bude ještě více. Díky této částce se podařilo zahájit či dokončit desítky velkých i drobnějších projektů. Podívejte se na přehled těch nejzásadnějších.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Mezi nejvýznamnější investiční akce roku 2021 patřila například přístavba nové kuchyně a jídelny u Základní školy TGM Blansko, stavba dvojice nových okružních křižovatek na hlavním silničním průtahu městem, opravy Brněnské ulice nebo další etapa regenerace sídliště Zborovce a řada dalších.

Podívejte se na přehled nejvýznamnějších investic města v roce 2021.

Pro letošní rok rozpočet města počítá s částkou bezmála 183 milionů korun, které půjdou na investice. V plánu je například revitalizace náměstí Republiky, rekonstrukce budovy Zámek 3, dokončení přemostění i vstupní část ZŠ TGM nebo první etapa revitalizace Palavy.

„Letos už nás nečekají žádné zásadní dopravní stavby, které by omezovaly dopravu ve městě. Zaměříme se na investice do úprav veřejných prostranství nejen v centru města ale také například v rekreační oblasti Palava, v zámeckém parku a na dalších místech,“ doplnil starosta Jiří Crha.

 

   vložil: Michal Záboj, redaktor / tiskové oddělení