Plavkyně Anna Šťávová bude reprezentovat na závodech na Kypru

24. března 2022, sport, přečteno: 1238×

Blanenská juniorská plavkyně Anna Šťávová opět v bazénu v Plzni zářila. Plzeňský vytrvalec hostil v dlouhém bazénu na Slovanech na čtyři sta padesát plavců ČR. V kategorii mladších juniorek vybojovala blanenská nadějná plavkyně pět medailí. Konkurentkám uplavala na tratích sto a dvě stě metrů prsa a brala zlato. Výkony v disciplínách padesát metrů prsa a osm set metrů kraul stačily na stříbrné medaile. Bronz pak přidala ve své vedlejší disciplíně dvě stě metrů polohový závod.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Vzhledem k velmi kvalitním výkonům, které od začátku tohoto roku na mítincích předvádí, byla zařazena do pětičlenného týmu mladších juniorek, které budou reprezentovat české plavání začátkem dubna na mezinárodním utkání v Limassolu na Kypru. Na prestižní mítink přijali pozvání nejlepší juniorští plavci z jedenácti evropských a asijských zemí.

Blanenská plavkyně Anna Šťávová. FOTO: Věra Vencelová

Zbývající část blanenského plaveckého oddílu se představila na tradičních domácích závodech v Boskovicích. Bazén se stal domovským nejen pro boskovické plavce, ale i pro ty blanenské, kteří sem z důvodu dlouhodobě zavřeného bazénu v Blansku dojíždějí trénovat. Na Jarní cenu Boskovic přijeli plavci z devíti klubů Jihomoravského kraje.

Blanenský plavec Štěpán Pokorný. FOTO: Věra Vencelová

Medaile Blanenským zajistily v mladším žactvu Kristýna Hrazdírová (bronz) a ve starším žactvu Stella Hanzlíčková (třikrát stříbro). Nejúspěšnějším blanenským plavcem se stal se dvěma zlaty Štěpán Pokorný, který reprezentoval kategorii juniorů a dospělých. Jeho vítězný čas na stovce kraul byl zároveň nejlépe bodovaným výkonem na závodech.

Věra Vencelová, plavecký oddíl

 

   vložil: Michal Záboj, redaktor / tiskové oddělení