Blanenští kuželkáři postoupili na mezinárodní mistrovství neregistrovaných

12. června 2022, sport, přečteno: 1252×

Po dvouleté přestávce, zapříčiněné covidem, se opět v roce 2022 uskutečnilo již 15. Mistrovství České republiky neregistrovaných kuželkářů. Tento přebor je určen pro nejlepších 24 družstev z celé republiky, která si svou účast musí nejprve vybojovat v kvalifikačních kolech.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Všichni tři blanenští účastníci letošního ročníku si pro svou kvalifikaci zvolili kuželnu v Mistříně a byli úspěšní. Do finále, které se konalo ve dnech 28. a 29. května v Prušánkách, postoupily týmy Postup Blansko z druhého místa, Brusírna Blansko ze čtvrtého a KK ZP Dolní Lhota z pátého místa. V samotném finále, které je určeno pro čtyřčlenné týmy, každý hráč odehraje 60 hodů sdružených.

Sobotní kolo se nejlépe podařilo týmu Postup, který s náhozem 1124 skončil na 7. místě, z 12. místa do nedělního 2. kola postoupili i hráči KK ZP Dolní Lhota s náhozem 1093. Výkon 1058 bohužel nestačil třetímu blanenskému týmu Brusírna, který skončil na celkovém 18. místě. K těmto výsledkům se přičítaly nedělní výsledky, které byly následující: KK ZP 1019 kuželek a celkový nához 2112 znamenal 15. místo. Výborné nedělní kolo s výsledkem 1130 kuželek znamenalo v součtu pro hráče Postupu výsledek 2254 kuželek a skvělý výsledek – 2. místo na MČR se ztrátou pouze 3 kuželek na vítěze z Přerova.

O úspěch blanenského týmu se zasloužili hráči Pavel Kakáč, Jan Semrád, Tomáš Stojkovič aTomáš Smola. Tento vynikající výsledek zajistil blanenským kuželkářům postup na mezinárodní mistrovství neregistrovaných kuželkářů, které se koná v říjnu v Polsku.

Michal Souček

 

   vložil: Michal Záboj, redaktor / tiskové oddělení