Užijte si léto s blanenskou knihovnou

22. července 2022, kultura, přečteno: 858×

Městská knihovna Blansko přichystala pro své čtenáře prázdninový program. Během července a srpna je čekají veřejná čtení i dobrodružné výlety po regionu.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Připravili jsme čtyři čtecí a kreativní středy pro malé i velké alias Létopročet. Letos ho strávíme ve společnosti úžasné české spisovatelky a výtvarnice Daisy Mrázkové, autorky dnes již ikonických knih pro děti. Pokaždé se můžete těšit na jinou knihu, jiného předčítajícího a také na jiného průvodce výtvarnou dílnou.

Létopročet se koná přímo v knihovně. FOTO: Lukáš Dlapa

Budeme experimentovat s různými výtvarnými technikami a materiály. Létopročet je určen všem dětem bez rozdílu věku, které se o prázdninách nechtějí nudit doma. Jsou zdarma a veškerý materiál bude zajištěn na místě.

Číst o prázdninách ale nebudeme jen v knihovně! Spolu s blanenskou galerií jsme letos pro malé i velké děti připravili speciální čtení Čteme SITU u skleníku na Wanklově náměstí. Přijďte trošku ponocovat a možná se i malinko bát…

FOTOGALERIE
Užijte si léto s blanenskou knihovnou

Celkem fotografií:  6

A protože prázdniny jsou hlavně o dobrodružství, další možností, jak s námi strávit volný čas, je vyrazit do přírody nejen Moravského krasu v rámci pěti čtvrtečních výletů. Ty jsou určeny pro děti od šesti let bez doprovodu rodičů. Každý čtvrtek bude děti čekat jiný cíl cesty, jiný terén, jiné dobrodružství. Více informací o výletech a přihlášky získáte na dětském oddělení knihovny.

Pro podrobnosti k prázdninovému programu knihovny sledujte naše webové stránky, Facebook a plakáty.

Pracovníci knihovny

 

   vložil: Michal Záboj, redaktor / tiskové oddělení