Blansko má nový výstavní prostor. ArtETÁŽ najdete v prvním patře Dělnického domu

6. října 2022, kultura, přečteno: 1096×

Výstavou fotografií Stanislava Vondry otevřelo Kulturní středisko města Blanska nový galerijní prostor. K prezentaci tvorby amatérských výtvarníků, fotografů a studentů uměleckých oborů využilo hojně navštěvované předsálí v prvním poschodí Dělnického domu.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Vystavovatelům jsou k dispozici prosklené panely, celkem devatenáct metrů čtverečních  výstavní plochy. Na prezentovaná díla se mohou návštěvníci přijít podívat kdykoliv během doby, kdy je otevřený Dělnický dům. 

„Jsem velice rád, že se tento prostor podařilo oživit. Za velké klady považuji to, že je otevřen denně, to znamená od 8:00 do 18:00 hodin, někdy i déle. Kopíruje otevírací dobu Dělnického domu, lidé tedy vystavenou tvorbu uvidí, když jdou třeba na koncert nebo jinou akci,” uvedl dramaturg Kulturního střediska města Blanska Jan Mach.

s.-vondra-11932-1238_800.jpg

Galerijní prostor ArtETÁŽ otevřela výstava fotografií Stanislava Vondry. FOTO: Leona Voráčová

Prostor je otevřený všem, kteří chtějí vystavit svá díla, bez jakýchkoli žánrových nebo tematických omezení. Kulturní středisko kromě výstavních ploch zajistí také prezentaci výstavy na sociálních sítích a ve Zpravodaji města Blanska, vše ostatní záleží na samotném vystavovateli. 

ArtETÁŽ otevřela v září výstava blanenského fotografa Stanislava Vondry, který zveřejnil především snímky z Blanska a okolí. Ve své tvorbě se zaměřuje nejčastěji na přírodu a architekturu, nejvíce fotografií podle svých slov získá při víkendových vyjížďkách:

„Fotit jezdím na motorce nebo autem, třeba i přes noc. Ideálně když ještě prší, aby vyzněla architektura, zvláště industriální prostředí,”  přibližuje Stanislav Vondra.

FOTOGALERIE
Blansko má nový výstavní prostor. Artetáž najdete v prvním patře Dělnického domu

ArtETÁŽ najdete v prvním patře Dělnického domu. FOTO: Leona Voráčová

Celkem fotografií:  6

Snímky pořizuje jak černobílé, tak barevné. „Vždy vynikne něco jiného. Když jsem fotil například most u ředitelství ČKD, lidé místo nepoznávali. Nápisy sprejem v černobílé barvě zanikly, naopak v barevné variantě jsou na rozdíl od okolí výrazné,” uvádí fotograf.

„Současná výstava v ArtETÁŽi potrvá do konce října, listopadový termín je prozatím volný a na prosinec je v plánu výstava děl žáků Základní umělecké školy Blansko. Po plesové pauze se můžete těšit na malby blanenské rodačky Hany Plchové  a v červnu zaplní panely práce žáků Soukromé ZUŠ Blansko,″ nastínil Jan Mach.

V měsících lednu, únoru a březnu, kdy běží plesová sezóna, bude ArtETÁŽ z technických důvodů uzavřena. 

Podrobné informace a odkazy na rezervace najdete na webových stránkách www.kulturablansko.cz.

 

   vložil: Leona Voráčová, redaktorka / odbor vnějších vztahů