Galerie zve na vernisáž dvou nových výstav

18. listopadu 2022, kultura, přečteno: 827×

Galerie města Blanska zahájí v sobotu 19. listopadu v 17:00 hodin dvě nové výstavy. A s nimi je připravený i nový program na listopad až začátek ledna.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Ve velkém sále se představí umělecká a partnerská dvojice Roman a Tereza Štětinovi. Tereza se vztahuje k rodné krajině kolem Tasova. Společně reagují na existenciální úzkost dnešního světa v synchronicitě s rodinným domácím štěstím. Workshop pod názvem výstavy Brambory bude 7. prosince od 14:00 do 17:00 hodin.

V menším prostoru se představí vietnamská Slovenka, fotografka a aktivistka Kvet Nguyen. Nahlédneme do archivu rodinných analogových fotografií autorky, která odkrývá otázky rozpomínání, vytěsnění paměti, trápení, úcty, lásky a domova.  Komentovaná prohlídka s kurátorkami proběhne 8. ledna  2023 v 18:00 hodin.

Na výstavu 30. listopadu od 18:00 do 19.30 hodin naváže fotografický workshop s názvem Hrušky s jabkama se mohou míchat. Vhodný je od 15 let.

Pro menší děti připravujeme Vánoční tvoření  3. prosince. Uskuteční se přímo pod vánočním stromem na náměstí Republiky. V dílně si budou moci vyrobit originální svítící doplněk pro malé anděle. 

Dozvuky festivalu SITU proběhnou v Kině Blansko v náhradním termínu 14. prosince od 18:00 hodin.

Judita Levitnerová, Galerie města Blanska

 

   vložil: Michal Záboj, redaktor / tiskové oddělení