Prvňáčci z Dvorské přivezli pohár za I. místo

25. května 2023, sport, přečteno: 863×

Když jsme ve čtvrtek 18. května za deště odjížděli do areálu ZŠ Velké Opatovice na olympiádu dětí a mládeže žáků 1. ročníku, nemohli jsme tušit, že se budeme vracet obohaceni nejen o spoustu zážitků a cenných zkušeností, ale dokonce i o vzácné kovy.

Zlatou medaili vybojovala v hodu kriketovým míčkem Vanesa Zvěřinová. Ve stejné disciplíně výborně házel také Volodymyr Povarov a získal za 2. místo medaili stříbrnou. Bronzové kovy jsme do Blanska přivezli dva. Pro jeden si do písku skočila Taťána Kraváčková a druhý byl až v cíli běhu na 400 metrů schován pro Vítězslava Bártu.

V poslední disciplíně (běh na 50 metrů) jsme na stupně vítězů sice nedosáhli, ale velikou zásluhou dalších členů týmu, kteří se umisťovali na předních pozicích a sbírali tak cenné body do celkového hodnocení škol, se nám povedl konec soutěže jako z pohádky. Velikou zásluhu na tom kromě medailistů měli Stela Hejčová, Anastázie Smrčková, Hugo Hejč a Vojtěch Němec. V konkurenci 19 školních týmů vybojovalo nakonec naše osmičlenné družstvo snové 1. místo!

Všem statečným atletům gratulujeme a přejeme mnoho dalších sportovních úspěchů.

J. Horáková a L. Hofírková, ZŠ a MŠ Blansko, Dvorská 26

 

   vložil: Michal Záboj, redaktor / tiskové oddělení