Kuželkáři mají za sebou šampionát neregistrovaných

24. června 2023, sport, přečteno: 832×

Mistrovství České republiky neregistrovaných kuželkářů je soutěžní akcí rozsáhlé komunity amatérských kuželkářů celé České republiky, jejichž soutěže jsou řízeny samostatně podle místních specifických podmínek. Letošní finálový turnaj, kterého se zúčastnilo 24 družstev, se konal v Šumperku o víkendu 27. a 28. května.

Z okresu Blansko se do něj z kvalifikací probojovaly tři týmy a nevedly si vůbec špatně. Těsně pod stupni vítězů na 4. místě se umístilo družstvo AJETO ve složení Michal Král, Ivana Stejskalová, Jan Šmerda, Kamila Veselá a Miloš Stloukal. Na vítěze Tespo Hořice jim chybělo pouze 46 kuželek, na třetí Rokycany jen 11.

Další blanenští zástupci se umístili takto: 7. místo Postup a 10. místo Brusírna. V kategorii nejvyšší nához jednotlivce prvního dne zvítězil Petr Novotný z týmu Brusírna s výkonem 320 kuželek. Pavel Kakáč z týmu Postup se umístil na 2. místě v kategorii jednotlivců za dva dny výkonem 607 kuželek.

Nová sezóna pro neregistrované kuželkáře v Blansku bude zahájena v září, pokyny pro přihlášení se zástupci jednotlivých týmů dozví v nejbližších dnech.

MS

 

   vložil: Michal Záboj, redaktor / tiskové oddělení