Basketbalový tým U12 BK Blansko je příslibem do budoucna

19. července 2023, sport, přečteno: 890×

Před nedávnem skončila pro minižákyně U12 BK Blansko úspěšná sezona se závěrečnou účastí na Mistrovství ČR. V současném letním čase úroveň šampionátu včetně vystoupení jednotlivých účastníků (12) zhodnotila delegátka České asociace minibasketbalu (ČAMB) Petra Michálková.

„U týmu BK Blansko bylo vidět asi největší zlepšení oproti minulému roku. V týmu jsou velmi pěkné typy hráček a je obdivuhodné, že v tak malém městečku jsou schopni vytvářet takhle dobrou práci. U většiny hráček došlo k obrovskému posunu po technické stránce. Holky se prezentovaly velkou bojovností a chutí hrát. Útok byl opřen o individuality stejně jako u většiny ostatních týmů. Jako většina družstev v obraně spoléhaly na výpomoc. Určitě je to tým s příslibem pěkného basketu do budoucnosti,“ zhodnotila delegátka ČAMB Petra Michálková. 

Minižákyně U12 BK Blansko. FOTO: archiv klubu

Hráčky doporučené k dalšímu sledování: Michaela Musilová, Selma Tesařová, Adéla Černá.

FOTOGALERIE
Basketbalový tým U12 BK Blansko je příslibem do budoucna, hodnotí odbornice

Hráčka Adéla Černá. FOTO: archiv klubu

Celkem fotografií:  4

Z řad odborníků směřovalo doporučení všem trenérům i nadále vytrvat ve své nelehké práci. „Se všemi dívkami je velmi důležité pracovat na jejich technickém rozvoji a na rychlosti. Samozřejmostí by měla být práce pravou i levou rukou a dále pilovat hru 1:1 s kontaktem. Většina týmů zrychlila hru a snažila se o zahrání rychlého protiútoku. Pořád platí, že basketbal je hra a tou by se měly všechny holky bavit. Hráčky se ale budou posouvat do kategorie U13 a dostávají se do věku, kdy už by měly mít jasnou představu, jestli je pro ně basket vybraný sport, nebo jen kroužková aktivita. S tím je spojené nasazení v době tréninku, soustředění se na všechny činnosti a hlavně důvěra a úcta ke svému trenérovi,“ doplnila Michálková.

Milan Ševčík, Basketbalový klub Blansko

 

   vložil: Michal Záboj, redaktor / tiskové oddělení