Mladí hasiči z Těchova bojovali na MČR v požárním sportu dorostu

10. července 2023, sport, přečteno: 901×

Trojice mladých hasičů z Těchova zahájila prázdniny v Domažlicích, kde se 1. až 3. července konalo Mistrovství České republiky v požárním sportu dorostu. V kategorii dorostenek jednotlivkyň se podařilo na MČR probojovat Tereze Foitové a Vendule Šenkové z SDH Těchov. Daniel Moravčík z SDH Těchov se do Domažlic nominoval jako člen družstva ze Senetářova.

Vše začalo už 27. května na okresním kole v Senetářově. Jednotlivci plnily dvě disciplíny, a to běh na 100 metrů s překážkami a dvojboj. Holky na okresním kole vyhrály každá obě disciplíny a staly se celkovými vítězkami svých kategorií. Postoupily tak na krajské kolo, které se konalo 11. června na stadionu VUT v Brně.

Na krajské kolo se z každé kategorie probojovali tři nejlepší sportovci. Naše děvčata v Brně posunula svoje osobní rekordy, holky vyhrály opět obě své disciplíny a tím i celé krajské kolo a zajistily si postup na Mistrovství České republiky v požárním sportu dorostu právě do Domažlic. Na to se nominovali všichni vítězové krajských kol.

V Domažlicích pak 3. července posunula Vendula Šenková v kategorii jednotlivců opět své osobáky a nakonec je z toho krásné celkové 8. místo. Ve středních dorostenkách si osobáky posunula i Tereza Foitová. V disciplíně 100 metrů překážek se stává vícemistryní České republiky, ve dvojboji se umísťuje na 4. místě. V celkovém pořadí se Terka stala druhou vicemistryní České republiky.

FOTOGALERIE
Mladí hasiči z Těchova bojovali na MČR v požárním sportu dorostu

Mladí hasiči z Těchova bojovali na MČR v požárním sportu. FOTO: archiv SDH Těchov

Celkem fotografií:  4

V neděli 2. července o medaile bojovala také družstva dorostenců. Z našeho okresu se podařilo postoupit družstvu ze Senetářova, jehož součástí byl Daniel Moravčík z SDH Těchov. Kluci se v Domažlicích v disciplíně 100 metrů překážek umístili jako družstvo na 3. místě. Dan tuto disciplínu ovládl. Celkově vybojovali velmi pěkné 5. místo. 

Děkujeme všem za reprezentaci a ještě jednou gratulujeme.

Pavel Bezděk, SDH Těchov

 

   vložil: Pavla Komárková, vedoucí oddělení / tiskové oddělení