ZŠ Salmova udržuje lyžařskou tradici

19. ledna 2024, kultura, přečteno: 798×

„Ještě jsem byla u maminky v bříšku, když děti ze Salmovky začaly jezdit na lyžařské kurzy,“ říká paní učitelka Soňa Havlenová, instruktorka letošního LVK ZŠ Blansko, Salmova 17.

Nestorem a zakladatelem tradice lyžařských kurzů na zdejší škole byl v roce 1982 učitel tělocviku pan Miroslav Starý. Délka a tvar lyží se za tu dobu změnily, ale nadšení na kurzech zůstalo stejné. V lednu od soboty do soboty, každý rok, přijíždí brázdit sjezdovky žáci sedmých ročníků. Posledních 23 let užíváme krásy beskydských areálů Soláň a Karolinka.

lvk-31421-9279_800.jpg

V sobotu 6. 1. 2024 jsme sice odjížděli z deštivého Blanska, ale s vyhlídkou mrazivého počasí. A předpověď se do puntíku vyplnila. Ráno jsme se probudili do zimní pohádky zasněžené krajiny. Sjezdovku nám po deštích zachránil přírodní a umělý sníh. Lyžaři ze Salmovky využili skvělých podmínek. Začátečníci vybojovali své první krůčky na lyžích, zatímco pokročilí zdokonalovali vykrajování carvingových oblouků.

FOTOGALERIE
ZŠ Salmova udržuje lyžařskou tradici

Žáci ZŠ Blansko, Salmova 17 si užili lyžařský výcvikový kurz. FOTO: archiv školy

Celkem fotografií:  2

Děti určitě nebudou vzpomínat jen na „pot a dřinu“ na svahu, ale i na hlášky kamarádů po večerce. Kluci a holky se poznali jinak než ve školních lavicích. A to je nejdůležitější!

Učitelé ZŠ Salmova

 

   vložil: Renata Spotzová, redaktorka / tiskové oddělení