V budově městského úřadu začíná částečná rekonstrukce. Za provozu

25. března 2024, zprávy z MěÚ, přečteno: 573×

Stavební ruch a s ním související částečné změny v rozmístění kanceláří přinese připravovaná rekonstrukce budovy městského úřadu na náměstí Republiky. Kvůli rekonstrukci dvou nejvyšších pater severního křídla budovy se dočasně přestěhuje odbor školství a stavební úřad. Drobné stavební zásahy se budou provádět i v nižších patrech, úřad ale bude fungovat jen s nepatrnými omezeními souvisejícími se stěhováním.

„Rekonstrukce se týká zejména výměny elektroinstalace a strukturované kabeláže, které jsou na hranici životnosti. V souvislosti s digitalizací agend je jejich rekonstrukce nutná. V podkrovních prostorech přibude také dosud chybějící klimatizace. Součástí rekonstrukce jsou i další práce, například výměna osvětlení, nové povrchy podlah, sádrokartonové podhledy, výměna dveří a zárubní při vstupech do jednotlivých kanceláří, výmalba a podobně,“ upřesnil Jiří Svoboda z odboru správy a rozvoje města.

Stavební práce začnou ve čtvrtek 28. března. S nimi související přesuny už ale odstartovaly. Odbor školství, kultury a sportu, který sídlil ve čtvrtém patře budovy na náměstí Republiky, se dočasně přestěhoval na náměstí Svobody, do prvního patra objektu v zadním traktu radnice. Přístup do kanceláří je možný také z ulice A. Skotáka. (Aktualizované kontakty najdete zde.)

„Chod úřadu bude po celou dobu rekonstrukce zachovaný. Maximalizovali jsme opatření proti šíření prachu a nečistot, posílili jsme také úklid. Prosíme ovšem všechny návštěvníky úřadu, aby dbali své bezpečnosti a omluvili případně dočasně snížený komfort,“ doplnila tajemnice Petra Skotáková.

Od úterý 26. března se ze třetího patra budovy na náměstí Republiky začne stěhovat i stavební úřad, který dočasně obsadí kanceláře v podkroví uvolněné odborem školství.

„Upozorňujeme, že telefonní kontakty nebudou s ohledem na stěhování fungovat už od úterý 26. března, ve středu 27. března 2024 nebude na stavebním úřadě z technických důvodů zajištěn provoz. Zaměstnanci stavebního úřadu budou k dispozici opět od úterý 2. dubna v náhradních kancelářích ve 4. patře budovy na náměstí Republiky,“ doplnila vedoucí stavebního úřadu Petra Reisiglová. (Nové rozmístění kanceláří najdete zde.).

Stavební práce nejprve začnou ve třetím patře. Podle plánu potrvají do konce května. Následně se stavební úřad přesune do původních zrekonstruovaných kanceláří a upravovat se začne čtvrté patro budovy na náměstí Republiky.

Stavba skončí na přelomu července a srpna. Náklady by se měly pohybovat okolo 11,3 milionu korun bez DPH.

Nové dočasné kontakty na odbor školství a stavební úřad najdete zde

 

   vložil: Pavla Komárková, vedoucí oddělení / tiskové oddělení