Nebojácný Jeník

5. ledna 2004, ostatní, přečteno: 16030×

Přebor ČR v minibike 40 roku 2003 je historií, která opět přinesla úspěch blanenským strojům Blata. Letošní rok se však zapíše do dějin této sice nevelké, ale přesto dramatické motoristické disciplíny i tím, že se ve startovním poli třídy Junior A, tedy nejmladší, objevil jezdec, který je spjat s Blanskem stejně jako stroj, na němž jezdí.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Jan Drkoš se na startu svého prvního závodu objevil až v červnu v Českých Budějovicích, ale jako nováček se vůbec nechoval. Naopak, okamžitě si připsal v nejpočetněji obsazené kategorii první body za 9. a 10. místo. Opravdu nebojácně a odhodlaně se dal do závodění.

V Pardubicích už byl dvakrát osmý, v dalším českobudějovickém závodě mu přibyly body rovněž za osmé místo (jednou nedojel) a v závěrečném závodě v Brně získal 21 bod za 6. a 5. místo. Celkově pak skončil desátý a to je na nováčka úspěch nečekaný, obdivuhodný.

Jan Drkoš
Mladičký Jan Drkoš před startem druhého závodu na minibikové trati v Brně (pořadatelem závodu byl AMK AMD Masarykův okruh). Foto: Jaroslav Parma

Určitě v příští sezoně, až získá patřičné zkušenosti, bude jezdit v popředí každého závodu. Hodně zdaru a také dík za dobrou reprezentaci města, Jeníku!