Mistrovství ČR v Mage Knight Dungeon na Novém hradu

18. června 2004, ostatní, přečteno: 7099×

V prostorách Nového hradu u Adamova se 26. — 27. června 2004 bude konat Mistrovství České republiky v Mage Knight Dungeon. K vidění nebude jen mistrovský turnaj! Na své si přijde kdokoli, kdo má hravou duši, dospělí, děti, milovníci historie. V prostorách hradu budou v době konání soutěže předváděny i různé druhy stolních, karetních a RPG her. Každý návštěvník se bude moci nové hry naučit a zároveň si je i vyzkoušet.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Mage Knight — hrací figurka Archer
Mage Knight — hrací karta Troll

Mage Knight. Pro někoho pouhá dvě anglická slova, pro jiného shluk několika písmenek, pro některé ani to ne. Co ale znamená toto slovní spojení? Mage Knight je sběratelská hra, která si získala mnohá hráčská srdce po celém světě, Česko nevyjímaje. Mage Knight, to je svět plný skřetů, kouzelníků, draků, hrdinů a jiných nepředstavitelných obludek a příšerek. Mage Knight je prostě bájný svět se vším všudy, kde prakticky nic není nemožné. A jak si toto všechno představit ve „fyzické“ podobě? Zpravidla jako čtvercovou plochu 1x1 metr, na které se nacházejí různé druhy „terénů“ — lesy, řeky, mosty, bažiny, hrady — prostě cokoli, co z fádní desky udělá opravdový svět. A do tohoto světa, který by byl jinak pustý a prázdný, nahrnou se armády protihráčů — a boj na život a na smrt může začít!

Tím ale nekončíme — je tu ještě Mage Knight Dungeon — mladší sestřička Mage Knight. Princip této hry je v podstatě stejný jako u té předchozí, jiné je však prostředí a cíl hry. Z rozlehlých plání Mage Knightu se přesouváme do katakomb a ponurých sklepení, kde znepřátelené družiny hrdinů bojují nejen o vlastní životy, ale také o úžasné poklady ukryté v magických truhlách.

Zatímco Mage Knight si svou celorepublikovou premiéru už odbyla, tento rok se v Česku koná historicky první Mistrovství České republiky v Mage Knight Dungeon, a to navíc ve velmi typickém prostředí. Hostitelem tohoto turnaje se totiž stal ČSOP a KP Nový hrad, který pro tuto akci poskytne opravdové hradní prostory.

V centru ČSOP se dílčí turnaje Mage Knight Dungeon konají pravidelně každou první neděli v měsíci, body z těchto turnajů jsou započítávány do celorepublikového hodnocení soutěže (Valhala).

Zveme tedy každého, koho zaujala hra Mage Knight nebo Mage Knight Dungeon, ať už hráče nebo zvídavé neználky, aby navštívili KP Nový hrad a užili si víkend plný vzrušení a zábavy.

Bližší informace o průběhu turnaje i o expozici her, případně o jiných akcích konaných na Novém hradě můžete najít na webových stránkách www.mageknight.cz nebo www.sweb.cz/novy-hrad, s případnými dotazy se obracejte na e-mail novyhrad@atlas.cz nebo na tel. číslo 516 446 221.

Marie Dutková, Nový hrad