Léto v pohybu

30. července 2004, ostatní, přečteno: 6557×

Léto v pohybu je název akce, která se koná již několikátým rokem a zahrnuje sportovní aktivity pro veřejnost, konané během prázdnin v Blansku. Jednou z jejích částí jsou nedělní odpoledne na blanenském koupališti.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Primárním cílem nedělních akcí na koupališti je nabídnout především mladým lidem program, který by je přilákal, a strávili by tedy volný čas nějak smysluplně.

„Máme zde DJ a od 13 hodin hrajeme na přání,“ říká Zdeněk Šaman, jenž se stará o program a aktuální informace z Blanska a okolí. Návštěvníci se dozví, jaké mohou v příštím týdnu navštívit kulturní nebo sportovní akce, kde se koná co zajímavého, co se hraje v letním kině apod.

DJ Břéťa DJ Břéťa
O hudbu se stará DJ Břéťa.

Kromě toho jsou pořádány různé soutěže pro jednotlivce i kolektivy. Vyhlašuje se nejmladší, nejstarší, ale také nejvzdálenější návštěvník koupaliště. „Už jsme také měli soutěž o dívku s nejdelšími vlasy, soutěže v basketbalu nebo pétanque. Mládež si docela zvykla na to, že je zde hudba na přání, a jezdí se sem koupat z okolních obcí jen kvůli tomu,“ doplňuje Zdeněk Šaman.

V průchodu k občerstvení v sauně je ve spolupráci se sdružením Filadelfia instalována výstava kreseb dětí z výtvarné soutěže „Blanenské oko“. Jedná se o kresby s tématem „drogy a my“.

kresby — drogy a my kresby — drogy a my
Dvě z kreseb na téma „drogy a my“.

Součástí programu bývají i odpoledne se záchranáři, kteří předvedou základní techniky záchrany tonoucích a oživování.

Akce jsou pořádány ve spolupráci s komisí Rada zdravého města a mimo výše uvedeného koupaliště se zapojil letos ještě FIT KLUB. Každé úterý a čtvrtek od 19 do 20 h probíhá s jeho členy cvičení na hřišti nebo v tělocvičně obchodní akademie.

Všichni zájemci o tyto volnočasové aktivity jsou samozřejmě vítáni.