O smlouvě a protestu

7. října 2006, ostatní, přečteno: 3568×

Není to tak dlouho, co byla podepsána dohoda či smlouva mezi městy Blanskem, Boskovicemi a Pivovarem Černá Hora, a. s. o vzájemné spolupráci. V podstatě bylo pouze stvrzeno to, co již delší čas je samozřejmou praxí. Pivovar dotuje svými výrobky, tedy především limonádami, nejrůznější akce pro děti, ale podílí se výrazně i na akcích pro dospělé tím, že např. při jarmarku připravuje výčep piva apod. Podepsaná smlouva je motivována možnostmi zvýšení cestovního ruchu ve městě i regionu. Ale ne všem se zamlouvá.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Dočetl jsem se, že jednomu občanovi je trnem v oku a hodlá Město Blansko zažalovat, aby bylo vyloučeno ze svazku „Zdravé město“. Prý se touto smlouvou hlásí k podpoře alkoholismu. Inu, každý asi má jiné gusto, ale jak zaznělo na tiskové konferenci u starostky města Blanska, dávat pivo do popředí této smlouvy je zcela zavádějící (a dodávám, že i zcestné). Smlouva je totiž opravdu především k podpoře cestovního ruchu (budování cyklostezek, zlepšování prostředí atd.).

Podobné smlouvy jsou přínosné i tím, že umožňují získat prostředky od ministerstva pro místní rozvoj, neboť se podílejí právě na místním rozvoji. Jsou zpracovávány Regionální operační programy a je potěšitelné, že město Blansko uspělo v konkurenci 37 projektů velkých měst.

Zajímalo by mne, jak asi podobný „kritik“ vnímá reklamu na naši nejvyšší fotbalovou
soutěž.