Oslava Dne Země přinesla dětem do parku zajímavý program

1. května 2007, ostatní, přečteno: 4093×

Nepřehlédnutelným způsobem připomněla Ekologická poradna Ponikva (www.ponikva.org) v Blansku Den Země. Na sobotu 21. dubna do zámeckého parku připravila bohatý celodenní program zaměřený především na malé děti, ale na své si přišli i dospělí.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Stánky s produkty z Moravského krasu stály u hlavní cesty parkem. Doplňovala je improvizovaná čajovna Ulita, ale také informační stánek ekologické poradny, v němž její členové zájemcům poskytovali informace nejen o preventivní, ale i aktivní ochraně životního prostředí a rozdávali letáčky s dalšími radami a možnostmi, jak sám k zlepšení životního prostředí přispět.

poradna

Louka patřila dětem. Největší atrakcí pro ně byli koně, na kterých se mohly svézt. Soutěže zase prověřily jejich smysly. V jednom místě čich, kde se zavázanýma očima hádaly, o jaké se jedná potraviny, hned vedle je zase rozeznávaly podle chuti. Na dalším stanovišti musely přebrat hromadu připravených odpadků (papír, plastové lahve, hliníkové plechovky, ...) a přesně je roztřídit podle druhu do správných pytlů. Hrou se tedy učily správným návykům.

jízda na koních tee pee

Nahlédnout mohly i do tee-pee, nakrmit ovce nebo si zkusit projít lanovou dráhu. Zajímavý program byl připraven prakticky na celý den. K odpolednímu výtvarnému workshopu hrály blanenské amatérské skupiny, jiná část programu našla své místo v zámku. Na nádvoří se pro děti odehrála dvě divadelní představení, taneční workshop a v audiovizuální síni se promítaly filmy o lidech a jejich vztahu k přírodě.

soutěž

Pokud vás teď zamrzelo, že jste se nezúčastnili, pak nevěšte hlavu a vězte, že další
velkou akcí pro děti i dospělé v zámeckém parku bude již za měsíc Historický jarmark
a oslava Dne dětí.