Dobrovolní hasiči soutěžili

16. července 2007, ostatní, přečteno: 4596×

V neděli 10. června se uskutečnily v Těchově na louce „Pod vysílačem“ závody mužů a žen v požárním sportu – okrsek Blansko. Soutěžilo se ve štafetě 4×100 m a v královské disciplíně požárním útoku.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Po součtu časů z obou disciplín se nakonec v obou kategoriích radovali domácí reprezentanti a vybojovali si tak právo postupu do okresního kola. Zvláště pak v kategorii mužů byl boj velice těsný. Druhého místa docílili borci z Lažánek před Těchovem „A“ a Olešnou.

dobrovolní hasiči

Klání dobrovolných jednotek obohatil vložený závod těchovských a olešnických žáků, dále mimo soutěž se závodů zúčastnily ženy ze Zdešova v Jižních Čechách, které trávily dovolenou v našem městě, ale pro „hasičinu“ jsou tak zapálené, že i bez velkého tréninku nám předvedly své umění. Vrcholem hezkého dopoledne byl exhibiční útok pořadatelů. Odměnou domácímu sboru je také putovní pohár starostky města Blanska, který předal do ročního držení tajemník městského úřadu Ing. Josef Kupčík.

dobrovolní hasiči

V pěkném prostředí, za krásného počasí a velmi slušné návštěvy diváků hasiči z blanenského okrsku dokázali, že i když jsou „jen dobrovolní“, ovládají svěřenou techniku velmi dobře.

PB