„AKCE Z“ v Ulitě

22. února 2008, ostatní, přečteno: 5318×

I tak by se s nadsázkou dala nazvat akce, která proběhla v noci z 8. na 9.února v prostorách klubu a čajovny Ulita na ulici B. Němcové. Během večera se dvanáct členů Sdružení Ulita sešlo, aby se pustili do úprav a zútulňování místností, které sdružení využívá.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Kolem desáté hodiny večerní, když odešli poslední hosté, se práce rozeběhly naplno. Na programu bylo natírání dřevěných desek, nových židlí a stolů, stavba nového posezení, vyplétání přepážek mezi stoly. Mužské osazenstvo si vzalo na starost obkládání dřezu a vytvoření nové kóje s lavičkou, děvčata se pustila do výpletu, v natírání se vystřídali všichni. Práce bylo dost, posledních sedm statečných odcházelo kolem šesté hodiny ranní. Na plánované obložení baru a vytvoření nových poliček ale už nezbyl čas – bude to náplň další pracovní noci.

akcez
Vyplétání sítí mezi boxy.

A proč se vše uskutečnilo zrovna přes noc? Na to odpovídá předseda sdružení David Pliska: „Byla to doba, která členům nejvíc vyhovovala, protože v noci běžně člověk zpravidla spí. Navíc jsme si podobný způsob práce vyzkoušeli už při rekonstrukci současných prostor, když se sem klub s čajovnou před dvěma lety stěhoval, a velmi se nám osvědčil.“ Na závěr se patří poděkovat všem, kteří přiložili ruku k dílu a nezištně věnovali svůj volný čas práci pro druhé.

Jak se vylepšení bude líbit návštěvníkům klubu a čajovny, necháme na jejich posouzení. Prostory jsou otevřeny všem od úterý do neděle vždy od 17.30 do 22.00 hodin.

Ludmila Macků