Josef Zimovčák se na cestě kolem republiky zastaví i v Blansku

9. července 2008, ostatní, přečteno: 4744×

V pondělí 14. 7. 2008 ukončí v Blansku na náměstí Republiky 17. etapu RI OKNA Tour po České republice peloton v čele s velocipedistou Josefem Zimovčákem, dvaapadesátiletým devítinásobným mistrem světa v jízdě na vysokém kole, který mimo jiné projel za 28 dnů napříč severní Amerikou (4356 km).

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Nyní se vydal na cestu kolem České republiky. Trasu dlouhou 2.840 km si rozdělil do 21 etap. Vede křížem krážem naší vlastí, peloton však zamíří také do polské Osvětimi, německých Drážďan, rakouského Mistelbachu či slovenské Bratislavy.

Josef Zimovčák jede sice s malým doprovodem, ale nabízí: „Kdo bude mít zájem, může se přidat. Na pár dnů, celou etapu, nebo třeba jen pár kilometrů.“

Do Blanska vyrazí z Pelhřimova přes Žďár nad Sázavou (132 km). Zde v Blansku bude mít již v nohách cca 2.244 km. Dorazit má mezi 18. a 19. hodinou. Na náměstí Republiky jej čeká krátké přivítání místostarostou Mgr. Ivo Polákem a přípitek.

Více informací o průběhu, trase a jednotlivých etapách na www.higbic.cz.


Josef Zimovčák

V letech 2005–2007 v režimu profesionálů absolvoval nejslavnější cyklistické závody světa – Tour de France, Giro d´Italia a La Vuelta Espana a je držitelem několika světových rekordů.