Děti v MŠ na ulici Údolní se těší z nové zahrady

8. října 2008, ostatní, přečteno: 7037×

Tři pískoviště, vodní prvky, velká loď jako prolézačka nebo malé dopravní hřiště, to jsou jen některé z nových prvků vybudovaných v rámci rekonstrukce na zahradě u mateřské školy na ulici Údolní 8.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

zahrada_udolni_01
Pásku přestřihli zástupci Města Blansko starostka PhDr. Jaroslava Králová, místostarosta Mgr. Ivo Polák a zástupce realizační firmy Dřevoartikl spol. s r. o. Znojmo Lumír Plaček (vpravo).

„Když se před třemi roky zavírala mateřská škola na stejné ulici jen o kousek níž na adrese Údolní 2, z níž se později stal Dům dětí a mládeže, padaly při projednávání s rodiči připomínky hlavně ke školní zahradě, která nebyla na tak vysoké úrovni. Město tehdy slíbilo rekonstrukci zahrady a přidání nových prvků, což se po čtyřech letech, kdy sem přešly děti ze spodní školky, podařilo. Zahrada je vzorem všem školkám v Blansku,“ řekl při slavnostním otevření místostarosta Mgr. Ivo Polák.

zahrada_udolni_02

Na vybudování školní zahrady získalo Město Blansko z dotačních programů (Tento projekt byl spolufinancován Evropskou unií z ROP Jihovýchod.) bezmála 3,7 milionu Kč a zbývající část do 5 mil. Kč, což je celkový finanční objem na tuto akci, byla použita z rozpočtu Města Blansko.

zahrada_udolni_03

Bez nadsázky se dá říct, že mateřská škola na ulici Údolní má nyní nadstandardní zahradu pro děti. Tři pískoviště se mohu zdát na jednu školku mnoho, ale navštěvuje ji celkem 104 dětí a ty se musí za pěkného dne na zahradu vejít. Dalším významným prvkem, který do svahu školní zahrady zakomponoval projektant Ing. Petr Králíček, je přírodní amfiteátr, kde děti návštěvníkům, mezi nimž nechyběli zástupci vedení Města, zastupitelé, veřejnost a další významní hosté, předvedly krátké vystoupení.

zahrada_udolni_04

Nadšená je i ředitelka MŠ Mgr. Miloslava Charvátová: „Splnil se nám nám mnohaletý sen. Děkuji všem, kteří se zasloužili o to, že se nám zahrada během dvou měsíců změnila k nepoznání. Děti se těší na herní prvky. Na mlýnek u vodních stolů a hlavně na loď.“ Připomenula také, že mateřská škola příští rok na jaře oslaví 30 let od svého vzniku a k těmto narozeninám tak dostala ten nejhezčí dárek.

europ