Integrovaný záchranný systém se představil v Blansku

11. října 2008, ostatní, přečteno: 5679×

Policisté z Okresního ředitelství Policie ČR v Blansku v úterý 30. září uspořádali pro děti i dospělé celodenní ukázkovou akci prezentující nejen policii, ale i hasiče, záchranáře, strážníky z Blanska či cizineckou policii.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

K vidění tak byly všechny složky tzv. Integrovaného záchranného systému. Jsou jimi Hasičský záchranný sbor České republiky (HZS ČR) a Jednotky požární ochrany zařazené do plošného pokrytí okresu jednotkami požární ochrany, Zdravotnická záchranná služba a Policie České republiky.

Velkou atrakcí se stal vrtulník letecké služby, který dvakrát přistával na stadionu ASK. Všichni mohli nahlédnout do jeho útrob a vyzpovídat piloty ohledně zařízení na jeho palubě.

izsask_05

Proběhly ukázky z výcviku zásahové jednotky a jízdní policie. Na místo přijel vodní stříkač, který policie využívá při demonstracích, dopravní policisté předvedli svoji techniku, cizinecká policie prezentovala svoje mobilní pracoviště známé jako Schengenbus. Žáci a studenti škol si také mohli přímo na místě zasoutěžit ve znalostech bezpečnosti silničního provozu.

izsask_01

Velký zájem byl rovněž o simulátor havárie osobního vozidla, které se převrátí na střechu. Ukázal tak na důležitost bezpečnostních pásů a nutnost jejich používání.

izsask_03

„Děti si mohly nechat udělat vlastní otisk prstu u kriminalistického technika, hasiči a záchranáři na místě zinscenovali vyproštění osob z havarovaného vozidla. Svou výstroj a výzbroj předvedli také strážníci městské policie. Poděkování náleží všem složkám, které se na akci podílely,“ řekla tisková mluvčí Okresního ředitelství Policie ČR Blansko nprap. Mgr. Iva Šebková.

Byly to: Zdravotnická záchranná služba Jihomoravského kraje, Hasičský záchranný sbor – územní pracoviště v Blansku, Městská policie v Blansku, Cizinecká policie, Dům dětí a mládeže v Blansku, pojišťovna Generali, Besip, ASK Blansko, Kulturní středisko města Blanska.

izsask_02

izsask_02

izsask_02

izsask_02

izsask_02

izsask_02