Vzorní řidiči dostanou na silnicích dárek

8. července 2009, ostatní, přečteno: 3449×

V rámci opatření Bezpečná víkendová doprava vyrazí policisté na komunikace s vyšší intenzitou dopravy v období víkendového provozu, zejména v pátky a neděle, což napomůže k zajištění vyšší akceschopnosti při dopravních zácpách nebo dalších událostech omezující provoz na komunikacích, zvýšení bezpečnosti a snížení následků a dopravních nehod na přechodech pro chodce. Pravidelně budou také sledovat, zda řidiči nepožili před jízdou alkohol.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Začátek letních prázdnin i dovolených každoročně zvyšuje provoz na silnicích. Dopravní nehody v letních měsících přitom patří k těm nejtragičtějším. Policisté na Blanensku tedy společně s jejich kolegy z celého Jihomoravského kraje, Zlínského kraje a kraje Vysočina v těchto měsících zaměřují ještě více svoji pozornost na dodržování pravidel silničního provozu.

Častější kontroly policisté na Blanensku spojí také letos s preventivním projektem známým jako Léto za volantem. Řidiči, u kterých policisté nezjistí žádný přestupek, dostanou dárkovou tašku, která bude obsahovat:

  • plechovku nealkoholického piva,
  • kartičku „Domluvme se“ (shrnuje nejpodstatnější změny při řešení dopravních nehod),
  • samolepku „Jezdím OK a jsem IN“ s návodem na připojení se do stejnojmenného projektu, který oceňuje vzorné řidiče (spolupráce s Jihomoravským krajem)
  • clony proti slunci na boční okna (do projektu je věnovaly spolupracující organizace – pivovar Starobrno a BESIP).

Na akci se podílí BESIP a pivovar Starobrno. – jihomoravský člen Iniciativy zodpovědných pivovarů. Etický kodex „IZP“ obsahuje 2 zásadní body, které jsou společné jak pro zodpovědné pivovary, tak pro policii: Netoleranci k požívání alkoholu osobami mladšími 18 let a netoleranci k alkoholu za volantem.

Na Blanensku se akce uskuteční v pátek 10. července 2009 od 9:30 hodin do 11 hodin na státní silnici I/43 Brno-Svitavy na odpočívadle v Černohorských lesích, ve stejný den pak akce bude pokračovat od 12:30 mezi Jedovnicemi a Kotvrdovicemi na silnici II/379. Obě tyto komunikace jsou během léta využívány k cestám rekreantů.

por. Mgr. Iva Šebková
tisková mluvčí